Możesz coś więcej powiedzieć?
Wciskasz gaz a on stoi w miejscu, czy być może przyspiesza normalnie ale wyczuwasz szarpanie czy jak?
Jak się zachowuje silnik gdy stoisz w miejscu na wolnych obrotach?
_________________ Życie, to droga prowadząca do śmierci- im ta droga dłuższa, tym lepiej.
Mi to na uszkodzoną sondę nie wygląda (chyba że zaobserwowałeś znaczne zużycie paliwa), ani na uszkodzony katalizator. Sonda odpowiada za "mieszanie" odpowiedniej dawki paliwa z powietrzem.
Ja na Twoim miejscu zaczął bym od sprawdzenia przewodów zapłonowych- być może któryś jest uszkodzony (sprawdzić to możesz ściągając przewód ze świecy na pracującym silniku, tylko uważaj żeby Cię iskra nie dorwała! Jak ściągniesz dobry to zobaczysz że silnik będzie zacznie szarpać, pracować nie równo, ten który ściągniesz i nie zobaczysz różnicy może być uszkodzony).
[ Dodano: Nie Paź 11, 2009 22:48 ]
waski1975 napisał/a:
dwa dni temu zmienione ngk
No to teraz powiedz czy przed wymianą świec miałeś taki sam objaw.
_________________ Życie, to droga prowadząca do śmierci- im ta droga dłuższa, tym lepiej.
po podpięciu pod kompa sonda wyskoczyła ze jest spalona i czujnik położenia wału ,przewody i świeco są nowe 2 dni mają
A spalanie masz w normie? W większości uszkodzenie sondy jest sygnalizowane znacznym zużyciem paliwa, spadkiem mocy. Czyli jest nieodpowiednia mieszanka do spalania.
Jak dla mnie to dużo, bo mi pali 5,5, ale ON
Zobacz w instrukcji jakie powinieneś mieć średnie spalanie.
A i skoro komputer pokazał Ci co jest uszkodzone to zacznij to sprawdzać, nie ma co kombinować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum