Wysłany: Pon Lip 13, 2009 15:00 [ R 214 Si ] Pompa spryskiwacza tylnego?
Witam
Posiadam problem ze spryskiwaczem tylnej szyby a dokładnie taki iz słychach jak pompa pracuje ale zadnego efektu to nie daje ( nie leci plyn ) spotkał sie ktos z tym problemem ??LUb ma ktos na to jaks rozkimine ?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 13, 2009 15:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hehh!!Witam!!Miałem coś takiego samego.Nie potrzebnie kupiłem nową pompke!!Wyciongnij zbiorniczek z płynem na zewnątż wszystko starannie wypłucz z sirodka zbiorniczka, wyciągnij pompke i między pompką a zbiorniczkiem jest gumowa uszczelka z sitkiem pewnie jest zawalona syfem.Wszystko zmontuj i na bank strumień płynu ze spryskiwacza będzie ok!!
Pozdrawiam
nazba, Nie pozostaje nic innego jak brać się za "pożądki". Kolega zrobił tak jak w linku. Nie miał zadnych kłopotów i co najważniesze praca nie poszła na marne.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
A propos głównego tematu (czyli pompki spryskiwacza tylnego), czy można się do niej dostać po zdjęciu prawego koła i odpięciu takiej osłony (nie wiem jak to nazwać), która jest chyba przykręcona na wkręt krzyżakowy.
Byłoby to prostsze niż odkręcanie zderzaka, a chciałbym zdemontować pompkę i ją obejrzeć, bo mi nie działa. Może po prostu przewody się odpięły.
Robertus74, dostać się dostaniesz, ale dostęp jest ciężki. Naprawę najlepiej jest zdjąć zderzak bo sobie możesz wymontować zbiornik i wyczyścić. Ja jak wymieniałem pompkę od tylnego spryskiwacza to musiałem zdejmować zderzak, ale nie trwało to wcale długo W razie jakbyś nie wiedział gdzie są śruby od zderzaka to pytaj pozdrawiam
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 20:10
Robertus74, do wymontowania całego zbiorniczka nie trzeba zdejmować zderzaka . Wystarczy zdjąć prawe koło, odkręcić plastikową osłonę nadkola i można dojść spokojnie szybciej niż bawić się w zdejmowanie zderzaka. Mi zajęło to góra 20 min.
Pompki najczęściej ulegają zatarciu silniczka lub spaleniu.
Jeśli wysiadła ci jedna, to najlepiej wymienić obydwie koszt mały a zaoszczędzisz na robocie.
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
azor77, to świetna wiadomość, że nie trzeba zdejmować zderzaka.
Zgodnie z tym co napisałeś kiedyś tutaj: http://forum.roverki.eu/v...p=382706#382706 rozumiem, że polecasz zastosowanie właśnie tej pompki?
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 11:45
Robertus74 napisał/a:
azor77, to świetna wiadomość, że nie trzeba zdejmować zderzaka.
Zgodnie z tym co napisałeś kiedyś tutaj: http://forum.roverki.eu/v...p=382706#382706 rozumiem, że polecasz zastosowanie właśnie tej pompki?
Akurat taką założyłem i śmiga dobrze.
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum