Wysłany: Sro Paź 14, 2009 14:07 [Freelander] Znowu klima ;/
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Albo mi się wydaje albo moja klima coś nie bardzo chodzi, kiedyś opisywałem dziwne szumienie po jej włączeniu (zaczęła szumieć po nabiciu, po kilku dniach szumienie ustało) natomiast teraz po załączeniu przycisku klimy nie słychać w ogóle żeby obroty wzrastały. Dodam że ostatnimi czasy chłodzenie było dość mizerne (temperatura zimnego nawiewu) było niby chłodne ale nie zimne tak jak powinno być. Gdzie w silniczku rovera znajdę sprzęgło sprężarki, oraz termostat klimatyzacji? Chciał bym najpierw sprawdzić czy dochodzi napięcie na sprzęgło sprężarki i czy jest przejście na stykach termostatu.
_________________ Nie gore-tex, a chęć szczera, zrobi z Ciebie globtrotera!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 19, 2010 20:48, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 14, 2009 14:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Spróbuj, jeżeli masz możliwość, wstawić auto do ciepłego garażu na jakiś czas i sprawdź czy klima zadziała normalnie.
Wycinek z instrukcji obsługi:
auto stoi w garażu w którym jest około 18-20 stopni, również dość słabo chłodziła gdy było ciepło. Teraz nie zauważam w ogóle wzrostu obrotów po jej włączeniu.
_________________ Nie gore-tex, a chęć szczera, zrobi z Ciebie globtrotera!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum