On steruje otwieraniem i zamykaniem EGR. EGR dziala na podciśnienie i ten zawór czarny otwiera i zamyka podciśnienie jak mu tam komp. sygnalny przekazuje.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
kaciorek1000, Nie ida te przewody przypadkiem na dol do turbiny? No foto ok ale chodzilo mi zeby zrobic ich więcej zeby bylo widac tez za silnikiem gdzie one idą na dole
Zrób jeszcze zdjecia jak sie patrzy na dol kolo tego oraz calej swojej komory silnika. Nie widzę u ciebie wężyka który wraca to zbiorniczka wyrównawczego.
A co na tym czymś pisze na gorze? Mi to wyglada na ten MBC co pisałem wcześniej.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
malo widać, przewod ten od lewej wyglada jak od paliwa(wtryskiwaczy), ten po prawej tez, tylko bez oplotu. Ale jakie to zadanie spełnia, niewiele widac. Od MBC troche nie bardzo ( chodz na to wygląda) bo w drugą strone te przewody puszczone. Jak bys pokazał do czego one prowadzą, bylo by latwiej.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sie 2009 Posty: 147 Skąd: Kielce
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 23:32
Remi55 napisał/a:
kaciorek1000, Nie ida te przewody przypadkiem na dol do turbiny?
Do turbiny nie idą, bo to silnik sdi, a nie tdi. Wdług mnie są to przewody paliwowe i filtr pliwa. U mnie w 25 iDT mniej więcej w tym samym miejscu znajduje się taka sama "puszka", w na przewodzie doprowadzającym jest pompka ręczna (pewnie ne wypadek dojechania do absolutnego zera w baku;))
a tu potwierdzenie mojego przypuszczenia:
Marcinus, nie ma silników bez turbiny w dieslach roverkowych. A pozatym to nie VW i SDI nie oznacza tego samego W roverach SDi ma turbinę, intercooler i bezpośredni wtrysk
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sie 2009 Posty: 147 Skąd: Kielce
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 09:12
ok mój błąd, dzięki że mnie oświeciliście, inaczej tkwiłbym w błędzie do końca życia;) rzeczywiście skojarzyłem z SDI z szajswagena
Nadal uważam, że jest to filtr paliwa
kaciorek1000, Tak ja ka pisałem napisz nam co pisze na tym czymś i zrób zdjęcie na dol żeby było widać gdzie idą te węzę oraz zrób zdjęcie całej komory silnika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum