Wysłany: Nie Paź 18, 2009 07:22 [R75] Odpala, nie odpala
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Gdzie problem?
Po dłuższym postoju (ze zdjętymi klemami)zapala bez problemu,nawet kilkanście razy z rzędu, nie gaśnie, wchodzi pięknie na obroty, po jakimś czasie kręci (zawsze),ale już nie odpala
Objawy -jak nie ma ochoty odpalić,to nie pokazuje się na liczniku pomarańczowa kontrolka (silnik z wykrzyknikiem) i absolutna cisza w pompie paliwa
Sprawdziłem-podstawiony nowy czujnik położenia wałka rozrządu,
-w grodzi komputera sucho i czysto ,
-akumulator nowy
_________________ sprzedany
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 06, 2010 23:22, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 07:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 15:24
szamanpl, a wtedy jak nie słychać pompy też cyka?
To trzeba sprawdzić dokładnie, bo jeśli pompa nie chodzi, to wtedy nie może chodzić również przekaźnik jeśli by było odcinane przez immo lub sterownik z nie wiadomych na razie powodów. A jeśli pompa nie działa a na przekaźnikach jest napięcie, no to już wina musi leżeć po ich stronie.
Próbowałem odkręcić tę masę na lewym nadkolu,ale nie puszcza śruba,a boję się ją urwać,bo to tylko 6mm,a całość jest przyśniedziała-popsikałem narazie WD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum