Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
witam mam pytanie zaczela mi cieknac woda przy bloku co to morze byc? uszczelka czy co i gdzie morzna dostac? dodam ze to ten warz od hlodnicy co odhodzi puzniej sie robi dwujnik
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lis 28, 2010 00:30, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 09:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w złączce przy tym trójniki są uszczelki typu gumowy oring, u mnie tez tam ciekło przez uszkodzony oring- i tylko on był do wymiany
PS nie wiem z jakiego kraju piszesz ale zwróć uwagę na funkcję sprawdzania pisowni, może, można, chłodnicy, odchodzi, później, dwójnik, wąż- to wersje poprawne a u Ciebie to płakać się chce
piotr1972 napisał/a:
morze byc? uszczelka czy co i gdzie morzna dostac? dodam ze to ten warz od hlodnicy co odhodzi puzniej sie robi dwujnik
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 20:37
Dzisiaj jestem po wymianie króćca i uszczelki. U mnie ewidentnie ciekło spod uszczelki króćca tej przy bloku. Po rozebraniu niestety okazało się że króciec jest wewnątrz zmurszały. Wymieniłem komplet aby za jakiś czas z powrotem nie rozbierać. Kupiłem w BMW zgodnie z http://forum.roverki.eu/v...p=498689#498689
Króciec znajduje się w miejscu zaznaczonym na zdjęciu, na końcu węża gumowego. Przykręcony jest do bloku silnika. W celu rozpięcia z wężami ściągamy druciane zabezpieczenia i wyciągamy węże. Bardzo ciężko idzie.
u mnie pojawił się ten sam problem. Gdzie dostanę samą uszczelkę, tą która jest pomiędzy króćcem a blokiem silnika? Oringi to nie problem, bo coś dopasuje.
Wie ktoś co to za uszczelka, z czego, gdzie kupię?
Mam niewielką plamę pod autem,podłożyłem na noc biały karton i stwierdziłem że to płyn chłodzący.Od jakiegoś czasu dziennie muszę dolać ok.50-100 ml.
Wczoraj podjechałem do mechanika i po oględzinach stwierdził że to wyciek właśnie spod uszczelki króćca wody.
Jestem pod wielkim znakiem zapytania,bo jutro mam wyjechać na wakacje ok.700 km,no i powrót i teraz zastanawiam się czy taka ośmio godzinna jazda nie wpłynie na pogłębienie się tego wycieku,czy ta uszczelka pod wpływem rozgrzanego płynu nie rozszczelni się bardziej? Ja myślicie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum