Szukałem w FAQ, nie znalazlem pytanie moze smieszne ale jestem poczatkujacym kierowca wiec niektore sprawy sa mi obce. Chodzi o wymiane płynu chłodniczego na zime czy jest taka koniecznosc kupiłem auto miesiac temu i nawet nie wiem jaki tam jest wlany by uzupełnic. Co jesli nie wymienie płynu na zime?
_________________ 200 SDI 105KM
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 13:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 13:54
Płyn powinno się co jakiś czas wymieniać, mniej więcej co dwa, trzy lata, bo traci on z czasem swoje właściwości. Nie ma jednak konieczności robić tego akurat na zimę, pod warunkiem, że w układzie jest na pewno w miarę świeży płyn. Jeśli nie jesteś pewien co masz w układzie, to wymień go koniecznie, nie jest to ani droga, ani skomplikowana "impreza", a będziesz pewien, że nic Ci się podczas mrozów złego nie przydarzy z układem chłodzenia. Jaki płyn? A to już prawie zupełnie dowolna sprawa - jest kilka tematów o płynach, użyj funkcji "szukaj" na forum i poczytaj co sądzą poszczególni forumowicze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum