Wysłany: Pią Paź 30, 2009 20:47 [R200 SDI] Czy ten termostat będzie pasować?
Witam, w sklepie kupiłem taki oto termostat ----> zdjęcie poniżej. Będzie pasować? Z tego co czytam na forum to powinien być w plastikowej obudowie. Czy ta obudowa jest rozbieralna?
Z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 20:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 21:21
termostat powinien pasować natomiast co do obudowy to jest rozbieralna choć czasem trzeba się troszke pomęczyć żeby ją rozpołowić
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 16:16
darek_wp napisał/a:
termostat powinien pasować natomiast co do obudowy to jest rozbieralna choć czasem trzeba się troszke pomęczyć żeby ją rozpołowić
Zastanawiam się skąd bierzesz takie informacje?
dzozef napisał/a:
Witam, w sklepie kupiłem taki oto termostat ----> zdjęcie poniżej. Będzie pasować? Z tego co czytam na forum to powinien być w plastikowej obudowie. Czy ta obudowa jest rozbieralna?
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 16:40
Tomi napisał/a:
trochę już ich widziałem, zarówno skręcane jak i nitowane a także klejone i jeszcze nie trafiłem na taki, którego nie dało się rozebrać i poskładać przy odrobinie chęci
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
ciekawi mnie ta papierowa uszczelka przy termostacie na zdjęciu, czegoś takiego w sdi to nie ma
wracając do termostatu to myślałem że on występuje tylko w obudowie do sdi
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 17:00
darek_wp napisał/a:
Tomi napisał/a:
trochę już ich widziałem, zarówno skręcane jak i nitowane a także klejone i jeszcze nie trafiłem na taki, którego nie dało się rozebrać i poskładać przy odrobinie chęci
Tylko posklejaj tak plastikową obudowę, aby wytrzymała ciśnienie i nie ciekła.
Ja też nosząc się z zamiarem wymiany termostatu poszedłem do sklepu z częściami, po czym sprzedawca wertując katalogi,oraz wypytując o parametry sprzedał mi coś podobnego do tego co pokazałeś na zdjęciu.Mechanik sprawdził w kompie że ten który nabyłem nie będzie jednak pasował i zamówił 3 inne (wychodząc z założenia że któryś musi pasować).Rzeczywistość była taka że nie podjął się rozebrania obudowy (i pewnie dobrze).Zamowiłem termostat u Tomiego,wymieniłem sam i cieszę się że nie marznę w aucie.
Myślę że czasem nie warto próbować zaoszczędzić kilka złotych, kosztem ewentualnych późniejszych problemów
sprawdziły się moje obawy, termostat nie pasuje, jest mniejszy niż ten w obudowie i to sporo mniejszy:/ muszę poszukać w obudowie, bo klejenie to wątpliwa sprawa, na krótki czas to może i wytrzyma ale w pewnym momencie może się rozszczelnić. Chwilowo musiałem skleić obudowę żeby móc jeździć ale szybko będę szukać nowego. Mam nadzieję, że wytrzyma.
dzięki za odpowiedzi
pozdrawiam
_________________ Nie mam nic przeciwko ruchom kobiet, byleby były rytmiczne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum