Wysłany: Pią Paź 09, 2009 11:54 [R25 iDT] co zrobic zby było ciepłe ogrzewanie ??
witam mam kłopot poniewaz od jakiegos czasu probuje zrobic sobie cieply nawiew i nie moge pokretło ciepło zimno zatrzymuje sie na polowie i koniec dalej nie idzie co to moze byc?
_________________ Pozdrawiam
Malina
Ostatnio zmieniony przez Brt Pon Lis 02, 2009 17:33, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 09, 2009 11:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sprawdź linkę i zawór od nagrzewnicy ... zawór jest widoczny po otwoerzeniu maski silnika przy ścianie grodziowej mniej więcej na środku ... po przekręceniu pokrętła linka powinna sie ruszać
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 10:57
Na zamieszczonym zdjęciu masz zaznaczony zawór, który odpowiada za regulację przepływu płynu chłodzącego na nagrzewnicę. Jest podłączony z linka do pokrętła w kabinie.
Zawór jest tuż przy ścianie grodziowej, za silnikiem.
Podejrzewam, skoro pokrętło do końca się nie przekręca, to albo zawór ciężko chodzi lub pancerz linki zeskoczył z uchwytu który go trzyma za pokrętłem.
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
czy posiada ktos wiedze i roverka 25 diesel zeby zrobic i zalaczyc zdjecie gdzie dokladnie jest ten zawór?? poniewaz wedlug tego rysunku ja nic nie moge stwierdzic najprosciej moze bedzie jak zalacze swoje zdjecie i ktos mi pokaze gdzie szukac ??
Do zaworu idzie linka bodajze zolta a moze rozowa... Zawor jest na przewodzie przed sciana grodziowa, przewod ten idzie do nagrzewnicy, kolo niego jest zaraz drugi przewod, najlepiej szukac od strony zbiorniczka wyrownawczego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum