Wysłany: Pon Lis 02, 2009 18:50 [R416] Problem z radiem...
Witam !
Wymieniłem niedawno akumulator - mechanik wymienił również całe okablowanie, zrobił nowe uziemienie i wszystko pięknie wygląda, ale za to z radiem coś się zaczęło złego dziać. Mam Alpinke CDE-101RM i czasami wyświetlacz wariujej i przyciski nie reagują... Nie wiem czy to jest wina AKUMULATORA, czy to może POGODA bo zimno się robi ale wcześniej tego nie było.
Proszę o wszelkie propozycje co to może być.
Dzięki wielkie z góry!
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 18:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Resacro, Od jak dawna tak ci głupieje? U mnie dzieje się podobnie, winą obarczam zimno i wilgoć. Wczesniej jak temperatura powietrza była większa, było OK.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
czasami wyświetlacz wariujej i przyciski nie reagują... Nie wiem czy to jest wina AKUMULATORA, czy to może POGODA bo zimno się robi ale wcześniej tego nie było.
Jak DOKŁADNIE wyglądają wariactwa wyświetlacza? Skoro słychać normalnie muzykę może problemem jest pin 6 kostki zasilającej - podświetlenie? Najlepiej byłoby przełożyć radyjko do innego auta i tam sprawdzić jak to wszystko wygląda - wtedy wyeliminowałbyś albo radio albo instalację elektryczną w samochodzie. Od siebie dodam, że dosyć często przy kablach dochodzących do kostki ISO poprzedni właściciele grzebali, aby wziąć plus, masą, ew sygnał na głośnik - na to też warto zwrócić uwagę.
a czy pomożecie mi z tym problemem....
wsadziłem sobie do służbowego auta zwykłe kasetowe radio grundiga
i ot czort...nie chce się wyłączyć. przekrętło przekręcone w lewo zcisza i po charakterystycznym prztyknieciu nie wyłącza się tylko milczy a wyświetlacz dalej świeci.
wyjecie kluczyka też nic nie daje bo dalej leci prąd...
co zrobić
Proszę o pilna pomoc.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum