Wysłany: Pon Lis 02, 2009 20:00 [R416 Si '96] Czasami alarm, nie można uruchomić silnika
Witam,
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem pięknego Roverka 416 Si '96 i pojawił mi się następujący problem: co jakiś czas, po otwarciu drzwi i przy przekręceniu kluczyka na pozycję "I" załącza się alarm dźwiękowy, takie pikanie, a w dodatku nie da się włączyć silnika. Alarm piszczy dopóki nie przekręci się kluczyka spowrotem do pozycji "wyjściowej". Problem zawsze udawało mi się rozwiązać poprzez opuszczenie samochodu, zamknięcie go i otworzenie z pilota, potem już wszystko działa normalnie, ale takie dziwne zachowania zdarzają się ok. co 10 otworzeń drzwi. Przewertowałem angielską instrukcję oraz przejrzałem forum, ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój przypadek. Czy ktoś się spotkał z takim zachowaniem u rovera?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 03, 2009 12:15, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 20:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A tak z ciekawości. Czy coś takiego nie zdarza Ci się czasem kiedy włożysz kluczyk do stacyjki i np. otworzysz jeszcze po coś tam drzwi i dopiero później próbujesz odpalić? Tak samo immo powinno się odezwać kiedy wyjmiesz kluczyk ze stacyjni, otworzysz drzwi i będziesz chciał ponownie odpalić silnik.
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 11:27
flapjck1 napisał/a:
pilot wisi na jednym kolku z kluczykiem czy ma milion posrednikow i jeszcze 0.5 kg zelaza dowieszone?
to w 4xx nie ma znaczenia, pilot nie ma aktywnego imo (nie ma znaczenia czy pilot jest blisko stacyjki) konieczne jest naciśnięcie przycisku na pilocie jeśli auto nie było otwarte pilotem albo jeśli został wyłączony zapłon i otwarte drzwi kierowcy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Dokładnie. W moim dla przykładu jest aktywny immo. Rozbraja się po przez odbiór sygnału z pilota obok stacyjki, więc pilot musi być zawieszony razem z kluczykiem. Mam to nawet opisane w instrukcji obsługi
Pilot na oddzielnym kółku od kluczyka, podany przez Was sposób działa, jeszcze raz dzięki za pomoc. Kasjopea specjalnie z Twojego zlecenia przetestowałem odpalanie po otwieraniu drzwi, rzeczywiście zapiszczał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum