Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Sie 2009 Posty: 102 Skąd: Wrocław
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 12:44 [R600] Brzęczenie pod deską
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Panowie brzęczy mi coś pod deską rozdzielczą. Brzęczenie jest jakoś akurat na samym środku deski na podszybiu. Walenie w deske nie pomaga. Zwariować można. Dodam, że to nie ejst już delikatne brzęczenie tylko coś co mnie wkurza strasznie.
Jak się dostać tam pod deskę? Nie chcę zdejmować całej deski rozdzielczej
Próbowałem przez zegary ale się nie da. Za zegarami jest scianka plastikowa - ostatecznie mogę ją wyciąć i próbować. Od strony pasażera też nei wygląda to za dobrze.
Pomocy
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 06, 2011 19:04, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 12:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli dźwięk jest na środku dechy, to może prez nawiewy się dostaniesz. Na forum ktoś opisywał kiedyś, jak je bezboleśnie wyjąć; poszukaj. Poza tym może da się od spodu deski sięgnąć... Szczerze powiedziwaszy, to nigdy nie próbowałem. A co może brzęczeć... Liść w kanałach nawiewu? Wyłącz dmuchawę, i sprawdź czy dźwięk ustanie. Nie mam innych pomysłów na teraz
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Metoda organoleptyczna pozostaje, nikt raczej nie wskaże Ci źródła hałasu. Ja miałem też brzęczenie i nikt by raczej nie powiedział, że to mocowanie przy kolanie pierdziało. Musisz sam rozebrać to i sprawdzić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum