Witam, gdzie można dostać uszczelkę pod kolektor ssący? Bo mechanik twierdzi, że nigdzie nie osiągalne w sklepach, dlatego dorobił jakąś uszczelkę.
Auto mi szarpie, pisałem o tym tutaj http://forum.roverki.eu/v...ghlight=szarpie
Wszystko sprawdzone, świece, kable ok. Tak przypuszczam, że może to wina tej dorabianej uszczelki, dostaje się gdzieś zimne powietrze z zewnątrz i stąd te objawy.
Musiał bym kupić oryginalną uszczelkę, tylko gdzie? O ile takowe są
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 17:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ok dzięki wielkie, napiszę jeszcze do niego dla pewności
[ Dodano: Czw Lis 05, 2009 14:33 ]
Uszczelkę zamówiłem, ale czekam już dobry tydzień, ni widu ni słychu. Na maile z zapytaniem nikt nie odpowiada... jestem rozczarowany.
Byłem w jednym z motoryzacyjnych i gość pokazał mi w katalogu 2 uszczelki pod ten silnik, górna i dolna, trochę się różniły od siebie i teraz nie wiem której potrzebuje
Witam ja tez zamówiłem u Tomiego uszczelke tylko ze pod głowice 3 tyg i nic,wiec mu napisalem zeby juz nie wysylał i kupiłem w sklepie czasem warto popytac a pozniej szukac przez neta pozdro
Jak kupowałem rozrząd i uszczelki, to mówiłem że do kolektora ssącego też ma być, okazało się że dali tylko do wydechowego. Mechanik latał po sklepach i nie mógł znaleźć więc dorobił samemu jakąś uszczelkę (i podejrzewamy że to przez to auto teraz szarpie)...
No więc zamówiłem w necie, no ale ile można czekać, od 2 miesięcy walczę z autem. najpierw miesiąc czekałem na mechanika, tydzien robił, potem latałem i szukałem przyczyn szarpania, serwis lpg, elektryk itd, nic...
Teraz szukam tej uszczelki bo to może rozwiązać problem.. Wszędzie w katalogach mają 2 rodzaje do mojego auta, usczczelkę dolną i górną. Jedna wygląda własnie tak http://www.tomateam.pl/sk..._dzial=-&c=1012 i jest właśnie nigdzie niedostępna, a druga jest trochę inna i jest dostępna.
No ale nie wiem która to ma być, gdybym widział starą na wzór to by było wszystko jasne.
a moze poprostu odkrec kolektor ssacy i bedziesz wiedzial która pasuje a wymiana uszczelki pod kolektor czy głowice to nic trudnego sam to robiłem i samochodzik smiga az miło
a moze poprostu odkrec kolektor ssacy i bedziesz wiedzial która pasuje a wymiana uszczelki pod kolektor czy głowice to nic trudnego sam to robiłem i samochodzik smiga az miło
Ja się za to nie będę zabierał, mechanik mi ją ma wymienić w ramach gwarancji, tylko najpierw muszę mieć tę uszczelkę, póki co jestem bezradny.
Najlepiej gdyby ktoś z forum się wypowiedział na temat uszczelki kolektora w tym silniku, dlaczego są 2, górna i dolna, która gdzie ma być itd.. bardzo by to pomogło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum