Poza tym nieregulowaniem mandatów obciążasz skarb Państwa.
a ty nie jestes patriota
juz tlumacze, bo tez bylem w szoku jak mnie tak nazwano, ze placenie mandatow to brak patriotyzmu
idziesz na poczte placisz... doliczasz 2,50 i jedna pani na poczcie ma prace.
nie placisz - ktos musi ten mandat wpisac do bazy, ktos musi sprawdzic, ze nie zaplacone, ktos ze skarbowki musi cie wyszukac, jakie masz dochody, wyslac ponaglenie, lub od razu pismo ostrzegajace o sprawie sadowej skarbowej jezeli nie placiles, wyslac komornika .... a teraz policz ilu rodakow ma prace za twoje 20 pln odsetek
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 11:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie placisz - ktos musi ten mandat wpisac do bazy, ktos musi sprawdzic, ze nie zaplacone, ktos ze skarbowki musi cie wyszukac, jakie masz dochody, wyslac ponaglenie, lub od razu pismo ostrzegajace o sprawie sadowej skarbowej jezeli nie placiles, wyslac komornika .... a teraz policz ilu rodakow ma prace za twoje 20 pln odsetek
Przynajmniej coś robią a nie siedzą bezczynnie a wypłata się gromadzi powoli...
Gdzieś słyszałem taki tekst do pani pracującej w ZUSie-"a u was to pracuje tylko wentylator...".
*oczywiście cała moja powyższa wypowiedz jest żartem i proszę nie brać tego na poważnie...
a mi napisali, że od mandatów karnych nie naliczane sa odsetki
Bo to nie są odsetki, tylko "koszty egzekucji".
ZTCP to jest ok. 6% kwoty mandatu.
llygas, na Twoim miejscu bym poczekał - to niczym nie grozi.
Za 3-6 lub trochę więcej miesięcy dostaniesz list od komornika z Twojego US i tam już będzie wszystko wyjaśnione oraz telefon do miłego pana - ja odwiedziłem go osobiście, wpłaciłem w kasie 318 zł, wróciłem do niego, a on wypisał kwit o zakończeniu egzekucji i po zawodach.
Zanim podejmą jakiekolwiek działania, to wyślą ci list i jak się wtedy do nich odezwiesz, to nie będziesz miał żadnych problemów.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum