Wysłany: Sro Lis 11, 2009 21:04 [R75] Problemy z poduszką powietrzną
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam
Być może ktoś z Was miał podobny problem do mojego i będzie mógł mi coś doradzić.
Na przestrzeni ostatnich 5 miesięcy komputer co jakiś czas sygnalizuje mi problem z poduszką powietrzną. Zapala się kontrolka airbag'u, a po kilku, czy kilkunastu dniach gaśnie. Sytuacja taka powtórzyła się do tej pory trzykrotnie. Obecnie świeci się znowu, co jest bardzo wkurzające! Może jest to jakaś błahostka, którą da się "załatwić" metodą chałupniczą
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i z niecierpliwością czekam na jakieś sugestie.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 05, 2010 22:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 21:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 14 razy Dołączył: 08 Kwi 2008 Posty: 301 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 21:10
A czy przypadkiem nie przesuwałes fotela, idą pod nim wiązki przewodów do poduszek w fotelu i częstym przypadkiem jest zruszenie lekkie na wtyczce, przynajmniej u mnie tak jest. Przesunę fotel i czasami się zapala, ale to tylko moja propozycja.
Witam
Ja ten problem mam rozwiazany i od roku nie widziałem kontrolki poduszki-no chyba że przy odpalaniu,wystarczy panowie zakupić takie coś http://allegro.pl/item798...200ml_4216.html i po sprawie
Pozdro
_________________ NAWET JAK STOI ZJ....Y - JEST PIĘKNY....
Bardzo dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Mam nadzieję, że jest to któraś z opisanych przez Was usterek i łatwo da się ją usunąć. Faktem jest, że przesuwałam fotele i może w tym tkwi sedno sprawy, ale sprawdzenie tego powierzę specowi, żeby dodatkowo czegoś nie zmaścić podejmując osobiste próby majstrowania przy nich
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum