Wysłany: Pon Lis 09, 2009 23:34 [R620] 2.2 vtec do 620 si ale w automacie
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
jak w temacie. W razie zepsucia się mi silnika hondy 2.0 131km czy możliwy jest taki swap albo lepszy silnik(hondy oczywiście) do rovera 620si automat. Ciekawe jak z automatyczną skrzynią, którą mam. Czy da się czy nie panowie.Pytanie hipotetyczne?teoretyczne, praktyczne i dosyć ciekawe.
_________________ Rover 620si 2,0 kat . 130 km-automat
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 06, 2011 23:34, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 23:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mysle ze z H22 mozesz miec problem ze wzgledu na mocowanie silnika w accorda i civica nie wchodzi dlatego ze trzeba przerabiac lapy, nie wiem jak w R ale mysle ze bedzie to samo ...
Marcin620si, Nie jestem wyocznia. upewnij sie jeszcze ew jesli jest taki sam silnik jak w hondzie to i mocowania pewnie sa tak samo wiec zerknij na ACCORD CLUB POLSKA jak cchesz moge jutro podpytac, mam tam kolegow
O ile pamiętam, to swap 2.0 na 2.2 w wersji z manualem nie jest problemem wiec podejrzewam, że i z automatem powinno spokojnie dać sie to zrobić. O swapie na H22 kiedyś były tematy na forum ... poszukaj
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum