Wysłany: Sob Lis 14, 2009 22:16 [R200 1.4Si] Rower stracil moc
Witam,
Moj roverek padl. Przy zmianie biegow zadymil na bialo i zgasl. Po paru probach odpalenia udalo sie i doturlalem sie do domu. Stracil calkowicie moc i przy niskich obrotach gasl.
Na parkingu jakos trzymal obroty na biegu jalowym ale dymil po odkreceniu nakretki na silniku.
Czy ktos pomoze mnie naprowadzic na przyczyne usterki ?
Z gory dziekuje.
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 22:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
keraj83, jutro zdejmij pokrywe i zobacz jak ustawiony jest rozrzad. jesli chcesz moglbym podeslac Ci odpowiedni rysunek z tym ze musialbys mi podac dokladne dane auta łacznie z rokiem produkcji
Oj nie pamietam jaki kupywalem ale chyba jeszcze to byl reczny i do krotszego paska rozrzadu. Nie jestem w domu a tam zostawilem paragon i moglbym sie dowiedziec w poniedzialek co to dokladnie bylo.
Na co powinienem zwrocic uwage jak zdejme pokrywe rozrzadu ?
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 14:08
Musisz nalozyc klucz na srobe od walu, ktora jest przykrecone kolo pasowe i male kolo rozrzadu i krecic ta srobe (na luzie) i patrzec az sie te znaki na kolach rozrzadu ustawia w poziomie i pokryja tworzac linie prosta a nastepnie skontrolowac czy znak na dole sie pokrywa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum