forum jest pełne różnych porad odnośnie lamp, np wybielania, ale nie widzę nigdzie instrukcji krok po kroku jak zdjąć takie lampy.
Macie może jakieś przydatne linki ze zdjęciami?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 14:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dzięki, głównie interesował mnie przód i to odgięcie zderzaka, miałem wrażenie, że lepiej zdjąć go całego, ale jeśli sugerujesz tylko odgiąć to zaryzykuje
ogolnie, zrobilem to po to, by dokladnie je od srodka wyczyscic, zauwazylem ze w porownaniu do innych roverkow slabo swieca, zajrzalem do srodka i odkrylem troche ogolnego brudu
najgorszy jest poszarzaly plastik ochronny, powinien byc krystaliczny a widac po nim niestety ile ma lat
wydaje mi sie ze to jest powod kiepskiej wydajnosci lampek
hmm... może jakaś szmatka na druciku? albo idź do dziecięcego i kup taki przyrząd do czyszczenia butelek (w dziecięcym są małe bo w sklepie widziałem tylko duże) nie wiem co jeszcze...
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 11:11
Matius napisał/a:
hmm... może jakaś szmatka na druciku? albo idź do dziecięcego i kup taki przyrząd do czyszczenia butelek (w dziecięcym są małe bo w sklepie widziałem tylko duże) nie wiem co jeszcze...
...nie polecam tej metody, ktoś kiedyś na forum pisał, że porysował lustra odblaskowe. Najlepszym sposobem z tego co czytałem w temacie było rozebranie lamp i umieszczenie w zmywarce + środek nabłyszczający. Efekt nawet ktoś prezentował- super.
[ Dodano: Pią Lis 20, 2009 11:11 ]
chodz Ci tylko o same klosze- nie doczytałem, to miska, ciepła woda i płyn do mycia naczyń- Ludwik i naprzód. Ale jeśli chodzi o lustra- to jak wyżej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum