da się przerobić ale tak czy inaczej będziesz miał nie zgodną homologację na kloszu. Konkretniej są 2 sposoby na przerobienie, 1 żarówki się "przerabia" odpowiednio wyginając jej nóżki co umożliwia przestawienie widma światła. Drugi sposób to jedziesz na przyrząd do badania widma światła przed nim stajesz zaświecasz światła i oklejasz sobie klosze czarną taśmą klejącą dobierając odpowiednio promień światła do wskazania przyrządu, wracasz do domu rozmontowujesz klosz i szlifujesz ryfle od spodu według linii które wyznaczyła Ci taśma, sprawdzone i działa trochę roboty ale jest ok, świeci jak oryginał eu jedynie oczywiście homologacji nie masz
_________________ Nie gore-tex, a chęć szczera, zrobi z Ciebie globtrotera!
nawet nie wiedziałem, byłem pewien że z tworzywa sztucznego, ale tak czy inaczej szkło też da się szlifować ja polecał bym jednak przerobienie żarówek a najlepiej kupienie reflektorów z homologacją EU i będzie po problemie.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 22:10
Czasem uda się trafić okazję, ja dałem za lampę 360 zł, a uciekła mi okazja za 270 zł, oczywiście europejska. Patrząc na wewnętrzną części szkła z r600 chyba ciężko byłoby to zeszlifować, na pewno byłoby to męcząca zabawa. Z zewnątrz oczywiście, szlifować można bez problemu.
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 20:36
Niestety reflektor do R600 to ciężki temat. Nowych zamienników wypadało by szukać w UK ale z tego co ostatnio patrzyłem to nawet RimmerBros ich nie ma na stanie od dłuższego czasu. proponuję używane z allegro - drogo ale jak mus to mus
ja powiem tak z doświadczenia mojego (akurat pracuję w zakładzie produkującym lampy i reflektory do samochodów) lepiej kupić oryginał pierwszo-montażowy z bitego auta albo z auta na części, niż niby nówkę w sklepie, bo to już jest część zamienna, i przynajmniej wiem na pewno że z lampami/reflektorami tak jest że na fabrykę robi się wszystko cacy pięknie i ładnie a na części byle by były całe (może przesadzam ale w większości estetycznie są nie najlepsze) i rzadko trzymają szczelność (i niech nikt mi nie mówi że w polsce się tak produkuje bo to nie prawda, w polsce, we włoszech w niemczech francji itp itd wszędzie gdzie jest automotive lighting i valeo - dwoje głównych producentów). Moim skromnym zdaniem lepiej dłużej poszukać po szrotach niż kupić "nowy oryginalny" badziew.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum