Drodzy ROVERianie,właściciele 200-tek,mam do Was pytanko.Mam sąsiadkę-posiadaczkę srebrnej 200-ki i od momentu jak nastały cieplejsze dni,załącza się jej alarm,co mnie bardzo irytuje i zapewne pozostałych sąsiadów również.Macie jakiś pomysł,co może być tego przyczyną Podpowiedziałbym kobiecie,bo i zapewne ją to denerwuje,gdyż co jakiś czas musi go wyłanczać
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 19:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie wiem jak jest w R200 ale u mnie tak bylo po tym jak oddalem auto na myjnie.Panowie auto umyli dokładnie ale zamoczyli krańcówki na słupkach (te od kontrolki otwartych drzwi)Alarm włączał się co chwilę.Wziąłem wtedy sprężone powietrze, przedmuchałem i problem zniknął.
No po prostu od czestego otwierania klapy bagaznika wiązka w prawej gumie sie przeciera jest tam dosc duzo kabelekow i to one sie nawzajem przecieraja i powoduja zwarcie, trza by zdjac te gume i organoleptycznie sprawdzic czy sa obtarte jezeli tak to dobrze zaizolowac ja nie moglem sie dobrze dostac to rozciaelm te gume w poprzek i pozneij skleilme tak by trzymała
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 23:22
A temat już zapomniany, sąsiadka Iwona poradznęła sobie z tym, tzn. jej mechanik. przyczyna wiązka i wizyta na myjce- i taki był efekt Ale teraz jest ciszaaaaaaaaaa pod blokiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum