Wysłany: Czw Lis 19, 2009 17:54 [r214i] brak swiatel stop
Mam problem z swiatłami stop - kolega jadac za mna powiedzial ze gdy hamuje to nie ma oznak zycia tych swiatel ... co moze byc problemem ? bezpiecznik jest ok bo wsteczny się świeci normalnie ... a ze juz ciemno to dalem sobie spokoj bo nie widze nic na parkingu
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 17:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czujnik swiatel stop-u, mialem to samo, chociaz ja zdjalem oslony i zaczalem go dziubac srubokretem co raz dziala, ale wymienilem na nowy koszt (ja zaplacilem niecale 42zl)
Czujnik swiatel stop-u, mialem to samo, chociaz ja zdjalem oslony i zaczalem go dziubac srubokretem co raz dziala, ale wymienilem na nowy koszt (ja zaplacilem niecale 42zl)
a gdzie go znajde? i czy w 400setkach i 200setkach to montowali jednakowo ?
hvil [Usunięty]
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 22:03
to prawdopodobnie czujnik stopu, nie wiem jak w rowerku ale w renówce rodzicielka miała taki problem to jej wymieniłem za 40zł go:-D był nad ramieniem pedału hamulca zamontowany(konstrukcja podobna do czyjników takich jak w klapie czy drzwiach,naciskasz pedał bolec wysuwa się i zamyka obwód)
b0b3k, u mnie byl pod pedalem jak zdejmiesz oslone przy pedalach to powinno byc go widac, z tym ze w 400 jest strasznie kiepski dostep, ja osobisice odkrecilem skrzynke z bezpiecznikami i wtedy powolutku udamo mi sie go zdemontowac ...
patrzyłem tam rano, to jest ten plastik który sie wysuwa jak się wciska pedal hamulca, tak? i ta cała częsć az do kostki z 2 kabelkami. ruszlałem przy niej itp ale swiatla dalej nie swieca, jest strasznie kiepski dostep - czy taką czesc idzie gdzies dostac online ? elektryk powinien sobie dac rade, nie?
bo wiązka chyba by się na nowo nie odezwala - czy to tez lepiej jeszcze otworzyć i sprawdzić drugi raz ?:)
b0b3k, sam dasz rade:) tylko troche kombinacji, a czujnik kupisz w INTER CARS ja tam kupowalem, tak masz tacje ona jest polaczona z taka kostka jak chcesz moge wyslac ci fotke jak to u mnie wygladalo bo aktukalnie lezy u mnie na biurku
[ Dodano: Pią Lis 20, 2009 10:05 ] to tak wyglada, jakosc kiepska bo robione komorka ...
Ok jutro pprzy tym posiedze, pierw jeszcze odkleje wiązke klapy by sie upewnic ze tam wszystko ok bo dzis jak wroce to juz bedzie ciemno a jak nie to kupie ten czujnik nowy; ) dzieki za odopwiedzi pozniej poklikam pomogl
hvil [Usunięty]
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 20:07
to grosze kosztuje no mysle ze max 50zł do renowki bylo taniutkie ale i do roverka nie powinni szalec z cenami, intercars i kazdy inny wiekszy sklep z zamiennikami.
to grosze kosztuje no mysle ze max 50zł do renowki bylo taniutkie ale i do roverka nie powinni szalec z cenami, intercars i kazdy inny wiekszy sklep z zamiennikami.
Tomi ma za 41 zł + wysylka, no ale pierw jutro jak wróce z uczelni (masakra), to zajme się przeglądem wiązki kabli, bo bez sensu kupowac, skoro to moze byc znowu wiązka
3-ci stop nie swieci od czasu kiedy naprawiaelm wiązke moze poszlo cos blizej samego swiatla stopu. Dzis naprawiłem te swiatla... (wiązke odkleilem ale tam wszysztko dalej ok:) ) za prawym kloszem jest jakas kostka czy cos jak tam poruszalem i podociskalem to nagle sie jedno swiatlo zapalilo stopu... a drugie bylo zaśniedziałe i przepalone... co dziwne zbieg okolicznosci ze nagle dwa poszly.. ale na tym spalonym nie bylo oznak zjarania
Witam Państwa. Jestem nowy. Zapewne zostanę skarcony, że odświeżam stary temat, ale mimo wszystko proszę o pomoc. Mam Rovera 620 SDi. Nie świecą mi światła stopu, żadne. Żarówki sprawdzone, bezpieczniki w kabinie i pod maską sprawdzone, czujnik stop wyczyszczony. Zamówiłem nowy czujnik stopu pod pedał. Ale proszę o podpowiedź jak sprawdzić czy to na pewno będzie ten czujnik pod pedałem? Kontakt go zmienię, ale może jestem w stanie prędzej szukać przyczyny. Dziękuję.
Dzięki za wyrozumiałość i odpowiedź. Stary czujnik rozebrałem i spryskałem preparatem do styków elektrycznych i na drugi dzień zaczął działać prawy stop. Jak poruszałem gniazda żarówek - zaczął świecić trzeci stop. Później zaczął działać lewy stop, ale przestał działać trzeci stop. Także czujnik pod pedałem swoją drogą, ale styki też coś szwankują. Czujnik i tak zmienię, ale czeka mnie czyszczenie gniazd. Chyba, że ma ktoś podpowiedź dlaczego nie działa teraz trzeci stop... Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum