Witam mam pytanie, kupilem wlasnie MG ZR 160 i chcialbym wymienic rorząd ale jak narazie sie orientuje to czesci do mojego samochodu sa nie dostepne czy zna ktos jakis sklep gdzie moglbym kupi to i owo?? to takiego auta?jaki olej jest najlepszy do takiego typu samochodow slyszalem ze ma duzo pokrewienstwa z honda? czy to prawda?
_________________ Jest głośno i tak ma byc!
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 22:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Starsze z klekotem 2.0 (z resztą produkcji R) i niektórymi 1.6 owszem. Ten to tak jak marcinmarcin napisał. Można zawsze znaczki od H pozakładać Sorki ale nie mogłem się powstrzymać.
[ Dodano: Pon Lis 16, 2009 23:55 ] intruzone, dbaj o autko i nie oddawaj Kowalskiemu na naprawy w szopie to będziesz się cieszył. W innym przypadku podpalisz. Co do rozrządu to stwierdzam organoleptycznie że 90% warsztatów, które nie mają zbyt dużo wspólnego z R przestawia rozrządy o około 1-3 ząbki. Nie wiedzieć czemu robią swoje znaki ustawcze nie ufając fabrycznym.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Dzieki za rade bo mam wlasnie wymieniac wszystkie plyny i filtry, i nie wiem za bardzo co i jak bo a niechce zeby mi jakis mechanik cos spie...... bi juz raz sie nauczylem zeby nie dawac samochodu do "szopy u Mietka" dlatego daje go do serwisu w salonie samochodowym, i masm nadzieje ze mi nic nie popsuja,pytalem sie o olej i doradzili mi jakis 5w 40 ale niepamietam jakiej firmy to on bedzie za rzadki? a co do rozrzadu to moje MG ma teoretycznie 67 tys i niewiem czy byl wymieniany rozrzad, dlatego chcialem wymienic zeby wrazie "w"
filtry to sam mozesz wymienic, no moze poza olejowym, bo olej trzeba zrzucic w serwisie jakims ale paliwo, powietrze + kabina zrobisz sam w gora 10 min
UWAZAJ zr160 smiga chyba najlepiej na polsyntetyku 10-40 kolega wyzej pisal !
zawsze mozesz odwiedzic wawe. dogadac sie z mariuszem418 na robote, czesci wezmiesz od tomi -ego i ... gotowe , jezdzic i sie cieszyc
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Musze pomyslec o tym krakowie albo wawie bo widze ze u mnie to lipa z mechanikami az smiechu warte, dzisiaj pojechalem do serwisu MG ROVER, z zapytaniem o czesci do mojego MG ZR, sef calego serwisu z zapytanie do jakiego samochodu potrzebuje czesci, powiedzialem ze do MG ZR a on wytrzeszczył gały cytuje" do jakiego???MG ZR??? zamilkł i nie wiedzial co mi odpowiedziec przez chwile, i yyyy a co to za samochód ?" to musialem go nakierowac troche ze inaczej rover mg albo rover 25 i dopiero zajarzyl...;/ rece mi opadly jak kolo moze pracowac w serwisie Rover MG i niewiedziec co to MG ZR dla mnie parodia a jednoczesnie masakra bo teraz to niewiem gdzie mam jechac po czesci...albo wymienic cokolwiek...wiem ze to niespotykany samochod ale niewiedzialem ze az do taiego stopnia...
tak naprawde to mój nick( a inaczej jezeli wiesz co to jest "TAG") jest intruz ale jeden juz jest na tym forum... a w skrocie brzmi intro lub intruzone
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum