Pomógł: 8 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 42 Skąd: Police
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 10:50 [R75] Jechał i zgasł
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam!
Podczas jazdy samochód zgasł i już nie chce odpalić, kręci rozrusznikiem i to wszystko. Podczas zapalania świeci się kontrola trakcji!
Auto od 3 tys. km jeździ na gazie,instalacja z najwyższej półki zakładana w dobrym zakładzie. Nie było żadnych problemów z odpalaniem ,gaśnięciem itp. Samochód zgasł na gazie.
Macie jakiś pomysł co jest nie tak?
Pozdrawiam Spali
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 05, 2010 17:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 10:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie mam Rave'a do twojego auta więc nie podpowiem Ci jak, ale możesz odpiąć wężyk od paliwa i przekręcić kluczyk w pozycję "kontrolek" i sprawdzić czy z wężyka poleci paliwo.To oczywiście na benzynie z pomocą najlepiej drugiej osoby.
Po przełączeniu kluczyka poma paliwa powinna pchnąć trochę paliwem i zobaczysz czy wogóle silnik je dostaje.
Ale to zgaśnięcie podczas jazdy to tak jakby w pewnym momencie zbrakło iskry i paliwo się nie spala.Na razie tylko to przychodzi mi do głowy.
Aha jeśli masz kogoś z okolicy ze złączem diagnostycznym to podepnijcie pod kompa, bo może jednostka sterująca nawala.(nie odpalanie raczej nie ma powiązania z kontrolą trakcji)
_________________ Lubisz jeździć?To jeździj, ale rób to tak aby inni też mogli czerpać przyjemność z
jazdy.
Ja podpinam sie pod wypowiedz kolegi Zukowatego Walczylem z czujnikami 2 miesiace i okzazło się ze obydwa są do wymiany a na kompie nic nie pokazywalo tak ze temat cieżki
Z doświadczenia wiem że jak pada jeden czujnik to dobrze wymienić oba bo 2 i tak zaraz padnie.
Możesz jeszcze odpiąć aku ma kilka minut i zobaczyć wtedy. Kiedyś nie chcial gadać i potraktowałem go w ten sposób. Po podpięciu zagadał od pierwszego.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum