1. Czy wycieki oleju z silnika miedzy dolna a gorna miska olejowa mozna usunac porzez wymiane uszczelki czy wiaze sie to z robiorka silnika ( budowa klastrowa spinana szpilkami ) ?
2. Ciezko chodzi wspomaganie - ustarka czy przypadlosc tego modelu ?
3. Pocenie sie skrzyni biegow z czujnika ?
4. Co oznacza brak kodow usterek na czytniku obd ?
Pozdrawiam
Michal
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 17:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ogłoszenie nieaktywne.
1.- jaką górną miską olejową
jeśli chodzi o połączenie miski z blokiem, to w Twoim przypadku powinna być już aluminiowa miska uszczelniana uszczelniaczem do połączeń kołnierzowych w płynie
2.- zależy jak ciężko.... najlepiej porównać z jakimś innym R25.
3.-
4.- większość czytników obd nie pokaże Ci błędów nawet jeśli występują.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 10:18
Wspomaganie w R25 nie jest idealne, bo to małe auto, ale jak chcesz to możesz podjechać do mnie to zobaczysz jak chodzi wspomaganie w R45 i/lub R600. W R600 na ten przykład wspomaganie jest o wiele lepsze niż w R45.
Jeśli chodzi o brak błędów to mogę Ci polecić gościa, który ma naprawdę niezły komp, mi zczytał błędy, mimo, iż to nie T4. Komp ten również je usunął
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 17:30
virus.716 napisał/a:
Czy wystarczy wymienic pompe wody , czy uszkodzona jest rowniez uszczelka pod glowica ?
Tego to na oko nikt nie zdiagnozuje. Może cieknąć z chłodnicy, z jakiegoś węża, łączenia a nawet nagrzewnicy. Często ubywa płynu przez padniętą uszczelkę kolektora. Czy auto, kiedy jest rozgrzane dymi np. na biało i czy spaliny mają słodkawy zapach? To by wskazywało na uszczelkę lub samą głowicę. Jak wygląda olej, pod korkiem wlewu lub na bagnecie nie ma emulsji?
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 17:40
Skoro mechanik tak stwierdził, to może i ma rację. Pewnie będziesz rozrząd zmieniał, skoro to świeży zakup więc przy okazji i tak pompę należy wymienić.
virus.716 napisał/a:
Nie dymi na bialo, slodkiego zapachu tez niema.
No to być może to jednak wyciek.
virus.716 napisał/a:
Czy przy uszkodzeniu uszczelki pod glowica wystepuje zauwazalny spadek mocy silnika ?
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 17:48
http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#30 - tu jest do pobrania obraz płyty z manualem serwisowym do roverków 25/45/75. Pobierz, nagraj na płytkę jako obraz i zainstaluj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum