Tydzień temu kupiłem Roverka 200... Nie działa w nim tylna wycieraczka i lampka w bagażniku. Czy ktoś wie czym to może być spowodowane??
W lampce żarówka jest dobra, styki wyczyszczone.
Co do wycieraczki to nie działa od samego początku jak go kupiłem, dzisiaj ze znajomym przejrzeliśmy bezpieczniki i jeden był zepsuty (nawiasem mówiąc szukaliśmy od lampki). Po odpaleniu silnika wycieraczka przetarła szybę, po czym już nie działała... Drugi raz bezpieczników nie sprawdzałem bo czasu zbrakło...
Czy ktoś ma jakieś rady, pomysły bo nie chce do elektryka bo drogo weźmie pewnie...
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 21:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
110% wiązka tylnej klapy (to ten gumowy przepust przy prawym zawiasie klapy).
Tylny spryskiwacz Ci działa? Jak słychać pompkę a płyn na szybę nie leci, to po drugiej stronie też jest taki przepust z węzykiem do sprysku
Ja kupiłem 3 tygodnie temu i ze światełkiem w bagażniku tez walczyłem więc tak: w zamku w tylnej klapie jest włącznik tego światełka i jest tam blaszka która się prostuje i nie załącza światła- wystarczy ją pogiąć
Czy może ktoś zebrać informacje bo nie wiem co do czego. Nie bardzo się znam na samochodach, więc jakby ktoś dokładnie opisał co gdzie jak i którędy, to będę bardzo wdzięczny.
mega pozytywnie tylko często mozna spotkać wodę w bagażniku nie działającą wycieraczkę albo światła w bagażniku
1. sprawdź wiązkę kabli w bagażniku (czy czasem nie jest gdzieś przetarta urwana itp...) otwierasz klape i po prawej i po lewej masz gumowe połączenie klapy z autem... ściągasz gumę i zaglądasz
2. sprawdź sobie przy okazji wężyk od spryskiwacza...
3. sprawdź czy nie masz wody w kole zapasowym...
reszta wyjdzie w praniu
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 23:42
Pimporex, Zeby łatwiej ci poszło zdjecie gumy i jej przesuniecie kapnij troszke w ta gume miedzy kable olejku. ( ja prysłem silikonem w sprayu) i wtedy gumowa rurka łatwo się przesuwa po kablach musisz je powoli wyjąc z klapy i drugiej strony. nie ciągnij za dużo i silnie. dla ułatwienia możesz zajżeć w bagażniku po prawej stronie za dywanik ten co zasłania lampe i wyjmij dwie zawleczki i odegnij ten dywanik zobaczysz kable dwie wtyczki obok siebie kable ida własnie do góry do klapy możesz odpiąc wtyczki wtedy kable w klapie łatwiej si e wysuną tylko nie za duzo wyciągaj tyle ile bedzie potrzeba. a ile?? poznasz po przetartych przewodach kabelkach wsystkie zaizoluj połacz i złuż
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum