Wysłany: Sro Lis 25, 2009 22:54 [R214si, '96] czy ten czujnik temp.plynu pasuje?
kupilem na aukcji cale kolanko z dwoma czujnikami(jeden brazowy- do kompa) ale drugi, zamiast koloru niebieskiego, jest czarny....i zglupialem, bo to kolanko jest z Rovera serii 200 podobno. Wydawalo mi sie, ze czujnik dajacy odczyty na licznik powinien byc niebieski? Czy tez moze sa jego jakies zamienniki w kolorze czarnym??
to, co pisze na tym czujniku czarnym(zamiast niebieskiego): YCB 360 17B8
To sa oznaczenia, ktore widac, aczkolwiek nie wiem, czy w dobrej kolejnosci podalem, bo czytane ze scianek pod klucz plaski
Pasuje to ustrojstwo do mojego R214si 1996 , zeby mi pokazywalo odczyty temp na liczniku (teraz mam uwalony czujnik w kolanku)
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 22:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Oba maja po 2 piny, ale brazowy ma je izolowane a czarny zwarte, czyli tak czy inaczej 1 sygnal leci....a nie wiem, czy dziala, bo jeszcze nie podlaczalem tego ustrojstwa.. dlatego pytam tutaj, czy to w ogole ma sens, jesli to w ogole co innego.
Kupilem cale kolanko z 2ma czujnikami a jesli czarny czujnik nie jest kompatybilny z niebieskim to calosc moge zwrocic sprzedawcy....a nie bardzo mi sie widzi spuszczac wode, zakladac nowe kolanko z czujnikami, przekonac sie ze to czarne ustrojstwo nie zastepuje niebieskiego...i znowu sciagac, zakladac stare kolanko...etc etc
Dlatego jak pierwotnie pytalem.....to oznaczenie w ogole mozna gdzies odnalezc? bo google nic nie chca powiedziec
celticross, nie musisz sciagac kolanka. Zdejmujesz kostke ze starego, zakladasz na nowy, wlewasz plynu do garnka - gotujesz plyn az zacznie wrzec, przekrecasz kluczyk na zaplon, moczysz miedziany koniec nowego czujnika w plynie(lub cale kolanko) i patrzysz czy wskaznik sie podnosi...
i tak wlasnie zrobie pomysl dobry i mam nadzieje ,ze skuteczny.
Wciaz pozostaje tylko kwestia tego, jak z oporem w zaleznosci od temperatury...ale to powiedzmy, ze mniej wiecej wyjdzie, jesli wsadze czujke do wrzatku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum