Wysłany: Czw Lis 26, 2009 18:36 [R220SD 97r] Nie świecą kontrolki, silnik nie pali...
Nie świecą kontrolki od świec żarowych oraz Check Engine, rozrusznik kręci ale silnik nie zapala, po "maualnym" załączeniu przekaźnika od pompy można silnik uruchomić ale kontrolki nie działają, nie działa również obrotomierz i prawdopodobnie równierz przepływomierz w sumie mozna jeździć ale nie na dłuższą metę, sprawdzałem przekaźniki którymi uruchamia się świece i pompę oraz rozrusznik, wszystkie sprawne, kilka razy zdarzyło się że kontrolki na chwilę "błysnęły" ale tylko na chwilę.
Spec od immo stwierdził że wszystko ok.
Co może być przyczyną?
Proszę o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 18:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przekaźnik sprawdzałem z kazdej strony, wydaje mi sie że jest ok, oczywiscie zastosuję sie do rady wyczyszczenia gniazda. Zastanawiałem sie czy mogło się gdzieś w odwodzie zrobić zwarcie a może pękł jakiś przewód a może jakis bład w komputerze?
Może ktos wczesniej miał podobna usterkę w swoim aucie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum