Wysłany: Czw Lis 26, 2009 21:51 [R416Si 1.6 97r] Jak odpowietrzyć układ paliwowy
Witam po raz kolejny...wie może ktoś w jaki sposób można odpowietrzyć układ paliwowy w Roverze 416Si 16V 97r bo prawdopodobnie z mojej głupoty zapowietrzyłem układ bardzo proszę o pomoc...
Ostatnio zmieniony przez thef Czw Lis 26, 2009 22:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 21:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Polegało to na tym że zbyt bardzo przekroczyłem rezerwę i po tym jak nalałem 10 litrów benzyny to nadaj nic nie daje.. a już tak kręcąc rozrusznikiem musiałem 2 razy naładować akumulator a silnik nic czasem coś tam da jakieś oznaki życia ale to tak na jedną sekundę..
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 23:03
Pierwsza rzecz to, czy przy przekręceniu kluczyka słychać pompkę paliwa w baku .
Jak słychać to włączaj i wyłączaj zapłon z przerwami kilka razy, bez rozruchu silnika.
To powinno pomóc w zaciągnięciu i wytworzeniu ciśnienia paliwa w układzie.
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
Tak pompkę słychać ale nie za każdym razem jak np. teraz by było słychać to dopiero jak przekręcę kluczyk za 2-3 min to znowu będzie ją słychać a tak co chwile to nie...
pompka sie nie włączy drugi raz wcześniej niż 30 sekund po wyłaczeniu, wiec takie włączanie i wyłaczanie niewiele da
natomiast warto wlać dużo paliwa do baku, bo smok pompki ma konstrukcje, która powoduje, ze jak zejdzie całe paliwo, to trzeba napelnić smoka, zeby pompka zaczęła zasysać...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
wyjąć bak, wyjąć z baku pompkę i wymyć sitko pompki (i poskładać)
Po pierwsze posłuchaj, czy pompka brzęczy jak przekręcasz kluczyk w pozycję zapłon... jeśli brzęczy, to wlej więcej paliwa (najlepiej ponad 30 litrów) jeśłi nie brzęczy, to kup nową pompkę
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
wsitajcie jestem nowy i nawet nie wiem gdzie pisac, ale przejde do konkretów wymieniłem pompę paliwa smok zasysa ale na filtrze ani kropli paliwa o co chodzi? prosze o podpowiedz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum