- komputer - wyciągnięcie kodu imo i/lub dokupienie i wprogramowanie pilota
nie rozumiem tylko tego... jak można wyciągnąć kod imo?
tak się wtrącę do tematu bo ja mam 2 piloty ale nie mam 4 cyfrowego kodu a wolałbym go raczej mieć niestety nie mogę się skontaktować z poprzednim właścicielem ponieważ nie ma takiej możliwości.
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
A czy mozna kupic naprzyklad na allegro uzywany pilot od tego samego modelu i go zaprogramowac? Czy trzeba to zrobic w serisie Rovera czy jest mozliwosc ze ktos inny moze taka operacje przeprowadzic?I czy do tego bede musial doprowadzic swoj samochod zeby zestroic pilot?wszystkim ogromne dzieki za pomoc.Miejmy tylko nadzieje ze jesli dorobie pilot to problem zostanie rozwiazany:)
można doprogramować pilota, ale też wymagany jest do tego komputer, ale niektórzy dorabiacze kluczy mają takie mini komputery, które pozwalają tylko na dogranie pilota...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ok u mnie w miescie jest salon rovera, wiec jutro mam zamiar tam pojechac i dwiedziec sie o koszta ,ciekaw jestem tylko czy bede musial do nich doprowadzic samochod ale mi sie wydaje ze bede zeby mogli zsynchronizowac immo z pilotem czy nie?
albo po prostu wyciagniesz kompa i im zawieziesz...
Ja i tak obstaje przy swoim. Nie jako że ostatnio bardzo dokładnie przestudiowałem schemat alrmu i immo w moim 216 to twierdze ze miales immo odciete przez odłaczenie masy na kontrolerze a jak grzebałeś z audio to cos musialo sie przesunać poruszyc i gdzies tam styka!!!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Vesper416, testowałem już kilka razy... w przypadku okrągłych R200/400 odłaczenie immo kodem działa do użycia pilota lub odłączenia akumulatora.. niestety nie wiem jak to jest w kanciakach
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 09:22
No i tu właśnie autor postu ma problem - najprawdopodobniej miał wyłączone imo kodem a napisał, że przy montażu odłączył aku i teraz imo zapewne ponownie się aktywowało .
Ok dziasiaj bylem u dilera podlaczyl komputer zczytal z niego 4 cyfrowy kod,wprowadzil go w drzwi i wszystko smiga....ło... ,wlasnie mi padl akumulator no chyba ze cos mi pobiera prad i znow mi sie immo zablokowal ;/Gosciu powiedzial ze przez to ze niemam pilota to za kazdym razem jak odlacze aku lub on padnie to bede musial ponownie wprowadzac kod jutro ide kupic akumulator i bede wprowadzal kod czy ktos mi moze pomoc i dokladnie napisac jak mam go wprowadzic?? moje cyfry to ........ z gory dziekuje:)
Ostatnio zmieniony przez avantura Sob Lis 28, 2009 12:09, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 20:36
Po pierwsze to usuń te swoje cyferki z posta - chyba że nie zależy Ci na bezpieczenstwie samochodu, a co do wprowadzania kodu masz to w instrukcji obsługi - jak nie masz własnej to na stronie głównej są instrukcje do pobrania. Jest tam również FAQ z opisaną procedurą wprowadzenia kodu - na pewno znajdziesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum