ano brakuje, bo skoda ma to cos.....sprawdzone auto od ponad 10lat (i co z tego ze to VW) i jest to wiarygodny zakup, a tu mamy foty concept-cara, dopóki takie auto nie trafi na przyklad do TVN Turbo to dla mnie jest auto w fazie projektow a nie produkcji masowej....no i niesmiertelny silnik serii K
Silniki i podzespoły VAG'a, ogólnie dostępnie i niedrogie części, rozbudowaną sieć serwisową itd. Po za tym auta już "kilka" lat na rynku są i są sprawdzone, a od MG co mamy? Chiński pojazd o którym po za kilkoma zdjęciami nic nie wiadomo tak jak pisał paff potrzeba kilku lat aby można było ocenić czy auto warte zakupu, bo co z tego, że może być tanie i na pierwszy rzut oka dobrze wykonane jesli po czasie zaczną się z nim problemy? Kupując np. wyżej wspomnianą Skodę już mniej więcej wiesz na co się decydujesz kupując MG nie wiesz o nim nic...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
ehh... a to, że wygląda jak mydelniczka, w środku porywająca jak meblościanka z lat PRL'u, jest poprstu VW w beznadziejnej budzie?? ludzie a gdzie jakaś oryginalnośc, emocje, coś ciekawego?? to jest to "cos" - dusza. Sorry ale w skodzie nie ma nic nawet podobnego do "tego czegos". Zreszta obecne auta to wogle beznadziejne sa.
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Ale przecież nie chodzi o to jak co wygląda bo to kwestia gustu ale o to, że Skoda w porównaniu do nowego MG to sprawdzona marka i tu nikt nie zaprzeczy, ze kupując Skodę wiemy co dostajemy, a kupując chińskiego MG nie. Nikt tu nie pisze, ze skoda to auto z duszą z drugiej strony jakie auto dla mas ma teraz dusze? Do takich wynalazków jak to MG zawsze będę sceptycznie nastawiony bo jakoś NAC nie miał wcześniej znaczących osiągnięć w projektowaniu od podstaw nowego samochodu...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
no i Pływak, dokładnie przeczytał co miałem na myśli
Ja sie nie rozpływam nad Octavia, bo tu podobaja mi sie raptem tylko te nalepsze wersje Laurent & Klement czy jakos tak, to ze skody sa jakie sa to polityka koncernu VAG i nie moga zrobic w standardzie wypasionej skody
Nowe MG to na razie obrazki a nie realny pojazd ktory ktos kompetentny przetestował
Wspolczesne auta nie sa beznadziejne tyko to co jest fajne jest piekielnie drogie dla typowego Polaka, tak uwazam. Zeby kupic jakies fajne auto klasy sredniej trzeba wydac dobre 100tys pln i dlatego jezdzimy czym jezdzimy ale to nie temat na te dyskusje.
czekam az nowe MG trafi na rynek i ktos to przetestuje
oczywiście, podpisuje sie pod tym obiema ręcami tylko przedstawiam swój punkt widzenia, poprostu pojawiło się coś nowego i staram sie nie zniechęcać od początku
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum