Wysłany: Nie Lis 29, 2009 18:55 [R25, 2.0D, 00] sporadyczne "bicie" przy hamowaniu
witam. to mój pierwszy post na tym forum. mam problem: od pewnego czasu podczas hamowania wyczuwalne jest dość silne bicie na nogę, że się tak kolokwialnie wyrażę. problem występuje sporadycznie, ale co pewien czas powraca. co może być przyczyną?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 18:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mnie biła kierownica, ale to był wynik tarczy i klocków i było to każdorazowo przy hamowaniu.
U Ciebie może być problem z cylindrami, albo ewentualnym ciśnieniem płynu hamulcowego.
Przynajmniej to mi się nasunęło ale pewnie inni podadzą więcej info.
Pozdrawiam
Sporadycznie, czyli kiedy?
Przy nagrzanych hamulcach?
Sprawdź stan tarcz i klocków.
Na kierownicy to chyba jak pogięta tarcza jest...
A słychać stukot czy cisza?
opisane zjawisko występuje zarówno przy zimnych jak i rozgrzanych hamulcach i ma charakter czysto losowy. tarcze niedawno wymieniałem, więc nie w nich tkwi problem. może faktycznie powinienem sprawdzić płyn hamulcowy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum