Wysłany: Nie Gru 06, 2009 17:25 [Rover 420Di] Problem z obrotami
Cześć wszystkim. Mam dziwny problem ze swoim Roverkiem a mianowicie gdy odpalę autko obroty są koło 1000rpm ale czasami obroty wskoczą na 1100rpm i gdy zdejmę nogę z gazu autko przyhamuje ale będzie ciągnąć na 1100rpm. Wiecie co jest grane?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 17:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na rozgrzanym silniku to się dzieje czy na zimnym jeszcze ?
Na rozgrzanym gdy weźmiesz na luz i zdejmiesz nogę z gazu obroty wynoszą około 850 (plus/minus 50 obrotów).
Jak termostat jest kopnięty, to silnik bez przerwy będzie cały czas chłodzony. Wtedy ma problem z nagrzaniem się i wyjściem z podwyższonych obrotów które mają służyć właśnie temu, aby się rozgrzał.
Ciepło do ogrzewania kabiny jest pobierane z ciepła silnika, więc jak silnik zimny to i dmucha zimnym powietrzem.
Może być to być przyczyna czujnika temperatury. Z tego co wiem siedzi przed blokiem chyba w wężyku który idzie od chłodnicy.
Okey dzięki wielkie za pomoc. Na razie nie będę tego ruszał. Kłopot zaczął się tak od września ale na dzień dzisiejszy zdarza mi się to bardzo rzadko ostatnio 2-tyg temu miejmy nadzieję że wszystko jest w porządku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum