Witam nie dawno stalem sie posiadaczem roverka 416 1.6 16 V z gazem sekwencyjnym.Problem polega na tym ze powyzej 2000 obrotów zaczyna strasznie mulic i nie ma zrywu spradzalem przeplywomierz,silnik krokowy wiec co moze byc tego przyczyna? Mechanik powiedzial ze to moze byc filtr paliwa,natomiast w dowodzie rejstracyjnym znalazlem ze ktos nim jezdzil na taksowce wiec czy mozliwe ze "podkrecil" go aby jak najmniej palił?
Przejrzalem wszytskie tematy i nic nie pomaga.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 23:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja bym najpierw sprawdził/wymienił:
- świece (50PLN)
- przewody WN (120PLN)
- palec+kopułka (50PLN)
Chyba, że już to sprawdzałeś i nie pomogło...
Filtr paliwa nie ma wpływu na pracę LPG.
Edit: Chłopaków z LBL jest sporo. Zobacz w dziale Spoty Lokalne. Zagadaj do nich i umów się z kimś. Zamienicie się na miejscu częściami i sprawdzicie w czym problem.
raf123411, skąd wziąłeś przepływomierz w R416?
wygląda na padniete wtryski ewentualnie pompę paliwa...
w sumie dziwne... może masz wiadro nagaru w silniku... nie mam pomysła
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
własnie tu do 2000 tysiecy jest w porzadku a powyzej dopiero zaczyna mulic.
A nie orientujecie sie czy jezdzac na taksowce nie podkreca sie samochod zeby jak najmniej paliły?
A nie orientujecie sie czy jezdzac na taksowce nie podkreca sie samochod zeby jak najmniej paliły?
Samochód najmniej pali jak jest prawidłowo wyregulowany a do oszczędzania jest instalacja gazowa. Sprawdź to co polecił AdrianWWL.
Jedno co mi jeszcze przychodzi na myśl to podejrzenie, że źle wyregulowana instalacja LPG spowodowała "rozjechanie" map wtrysku benzyny. Spróbowałbym zresetować kompa benzyny, pojeździć trochę tylko na benzynie żeby komputer na nowo zebrał mapy, jeśli nadal będzie mulił to problem leży gdzie indziej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum