Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 202 Skąd: Polska
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 13:18 [R25] Dziwne dźwięki z drzwi..
Witajcie!
Wczoraj wieczorem troszeczkę był u mnie mróz no i oczywiście zaczął się koncert życzeń w moim samochodzie.. coś mi trzeszczy w drzwiach kierowcy, takie jakby skrzypienie - zależy od dołka.. często przy ruszaniu potrafi wystąpić taki dźwięk, jakby coś się napinało.. jest tak w przednich drzwiach i z tyłu w bocznych uchylnych.. gdzie szukać przyczyny? Może ktoś z Was miał ten problem i jakoś go wyeliminował? po prostu nasze drogi są straszne i z czasem wszystko się wyrabia lub odkręca i chcę jakoś znaleźć na to sposób, bo strasznie nerwy mi się psują od tego
Pomocy!
[ Dodano: Sob Gru 12, 2009 13:18 ]
Czy naprawdę nikt mi nie pomoże? czy tylko ja mam taki problem?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 13:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dobrą radą na tego typu problemy to zgłośnić radio Oczywiście mam podobne problemy. Wczoraj jak stałem na światłąch to na luzie to autko wpadało w taki rezonans, że cała konsola trzeszczała lol. Po podniesieniu lekko obrotów ustawało.
a tak na serio to możesz podokręcać śróby trzymające boczek tak na początek. Z tego co pamiętam to są 2 na dole, jedna pod klamką (uchwytem) i to chyba koniec.
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 12:12
...miałem podobnie, i jeszcze w jednych drzwiach tylko mi to ostało, jak się zabrałem za wyciszanie Kochanicy ,to po odkręceniu boczków znalazłem kawałki zatrzasków w środku, kawałek sprężynki z popsutej klamki, w innych zaś była jakaś śrubeczka fi5, wysprzątałem, wyciszyłem drzwi i problem z głowy, na wiosnę dobiorę się do ostatnich drzwi
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 202 Skąd: Polska
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 13:34
Dzieki Wam bardzo za rady a pomozecie mi jak wyciszyc tylne uchylne szyby? na dziurach wchodza w jakis rezonans, albo okolice szyby i strasznie skrzeczy, nawet podglosnienie radia nie pomaga
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 10:23
HuMaX napisał/a:
a pomozecie mi jak wyciszyc tylne uchylne szyby? na dziurach wchodza w jakis rezonans, albo okolice szyby i strasznie skrzeczy, nawet podglosnienie radia nie pomaga
Sprawdź, czy przęczy Ci szyba, czy plastiki naokoło niej Mogą byś jakoś krzywo spasowane i będzie brzęczało...
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum