Wysłany: Pon Gru 14, 2009 22:07
Czytałem że czujnik klocków Ci padł. Textara jest chyba najtańszy. Zapłaciłem 40zł.
Ten od E39 jest krótszy. W R75 ma 1120mm. W BMW coś ok 850mm więc resztę musisz ewentualnie przelutować ze starego.
Witam panowie.
Mam podobny problem jeśli chodzi o ABS i szarpanie.
Jeśli chodzi o ABS to huczy mi łożysko (prawy tył), więc mam do wymiany.
Od paru dni zapala mi się kontrolka ABS podczas jazdy (nie zawsze) i tylko wtedy zaczyna się szarpanie silnikiem, jak dodają i odejmuję gazu. Jakby się dławił. Gdy wyłączę auto i odpalam ponownie za jakiś czas i kontrolka się nie świeci to auto pracuje idealnie. Gdy zaświeci się ponownie kontrolka to auto szarpie. Co może być przyczyną?
wyłącz doraźnie kontrole trakcji, wymień łożysko i powinno być ok. Tak sobie myślę ze sterownik abs/trakcji traci sygnał i odczytuje to jako poślizg kola, w cdt są zwalnia obroty silnika przy takiej sytuacji - pewnie stad szarpanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum