Wysłany: Czw Gru 17, 2009 10:28 [R45 2.0 IDT] gasnie w trakcie jazdy
Witam ,jadac dzis do pracy samochod po przejechaniu okolo 5 km nagle mi zgasl .. odpalilem bez problemu 2 raz przejechalem 50m i znowu zgasl .. probujac odpalic ponownie juz nie dalem rady .. pierwsza diagnoza bylo to ze za malo paliwa bo w baku bylo okolo 7litrow ..pod holowalem auto na stacje i dolalem 8 litrow verwy.. auto odpalilo troche pochodizlo na wolnych obrotach i ruszylem .. po przejechaniu okolo 1,5 km znowu zgaslo .. odpalalem i proowalem jechac dalej .. z metra na metr czestotliwosc gasniecia byla coraz wieksza .. w koncu podjechalem ponownie na sytacje i zalalem 20 litrow zeby wymieszac to co bylo w baku .. ale niestety nie pomoglo .. auto odpala i gasnie ..
co to moze byc ?
dodam jeszcze ze mialem problemy przy odpalaniu przy nowych swiecach i nowym aku .. odpalajac musialem mocno wciskac pedal gazu inaczej nie dawalo rady ..
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 17, 2009 10:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
z metra na metr czestotliwosc gasniecia byla coraz wieksza ..
Czy przy próbach odpalenia ,ewentualnie jazdy kopcił?
Takie objawy miałem w mazdzie,przyczyną był nieszczelny przewód paliwa.Ciągnął lewe powietrze i się dlawił
Sprawdz czy nie masz syfu w baku bo to też może stwarzać problemy
yagher napisał/a:
moze filtr paliwa zanieczyszczony?
od tego bym zaczął. generalnie warto przed zimą zainwestować parę zl w nowy filtr żeby nie mieć później problemów.
wyglada na to ze to bylo zamarznieta ropa w baku .. dolalem 28 litrow lepszej ropy i 3,5 litra benzyny .. mam nadzieje ze teraZ bedzie smigal ... wymienie tez filtr paliwa zeby sytuacja sie nie powtorzyla .. dzieki za pomoc pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum