Wysłany: Sob Gru 19, 2009 19:54 [R75] Problem z zamknięciem drzwi przy mrozach
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Mam problem z zamknięciem drzwi w moim Roverku gdy na dworze jest więcej niż -3 stopnie celcjusza , a przy takich jak teraz to porażka. Poradźcie coś jak do tego podejść.
Problem jest chyba gorszy niż opisałem powyżej ponieważ drzwi jakoś się "zamykają" (nie odbijają) ale nie dają się zamknąć ani z pilota ani ręcznie z zamka a kontrolka na wyświetlaczu pokazuje że drzwi są otwarte. Cały ten problem występuje jak temperatura zewnętrzna wskazuje poniżej -2 stopni.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 04, 2010 20:07, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 19:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wazelina techniczna jest tez dobra,chociasz smarujemy by nie prymarzły drzwi ,a ci poprostu guma stwardniała od zimna i uszczelka jest mniej elastyczna
Ja bym jeszcze do tego co polecają koedzy dołozył psiuknięcie mechanizmu zamka jakimś preparatem. Tak własnie zrobiłem z zamkiem bagażnika. Nie mogłem go zamnąc, odbijał. Posmarowałem uszczelki silikonem i popsiukałem w mechanizm. Jak narazie jest
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum