Wysłany: Sob Gru 19, 2009 20:03 [Freelander] Kontrolka hamulca zjazdowego
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
witam kolegow dzisiaj zapalila mi sie kontrolka samochodzik z wykrzyknikiem (pomaranczowa) kontrolka ta informuje a jakiejś awarji nie używałem nigdy chamulca zjazdowego załączałem tylko pare razy aby sprawdzić działało teraz nie działa zielona kontrolka się nie świeci moje pytanie czy można z takim czymś jeździć i ewe. jak to samemu naprawić Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 19, 2010 22:36, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 20:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
win32 [Usunięty]
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 21:31
świeci się tylko ona jedna? czy w zestawie z TC i ABS ?
Jeżeli świeci ci się tylko Pomarańczowe HDC, to sprawdź linkę przepustnicy. Jest zbyt napięta ( ma za mało luzu) , powinno być ok 12 mm
tutaj oryginalny dokument LV dla wersji silnikowych 1.8 i V6
LINK
Jeżeli świecą się trzy HDC , TC , ABS , najczęściej jest to czujnik pedału hamulca (nad pedałem - włącza światła stop) tani gadżet , łatwo zmienić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum