Wysłany: Sob Gru 19, 2009 14:00 [R620] Silniki - pytanie
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam wszystkich serdecznie!
Z własnej głupoty zarżnąłem (może nie do końca, ale jednak) silnik w swoim 620 SDi.
Chciałem się dowiedzieć, czy wszystkie silniki diesla 2.0, 8v Rovera z turbiną są takie same we wszystkich modelach (200, 400 i 600)? Czy są jakieś różnice?
Konkretniej - znalazłem silnik z serii 400 i chciałem się upewnić, czy będzie pasował do mojej 600.
Z góry dzięki za pomoc.
Wojtek
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lut 07, 2011 23:55, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 14:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 25 Cze 2009 Posty: 254 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 16:53
Remi55 napisał/a:
Jak to zrobiłeś
z tego, co wiem, to aby zajeździć ten silnik trzeba kręcić go do 6000 obrotów, jeździć na opale od Józka ze stocji pod stodołom i nie wymieniać oleju...
_________________ 'Mówią o mnie, że jestem wariat
ale ja to nieźle ogarniam...':P
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 22:13
Kręcić go nie kręciłem. Okazało się że mam walnięty czujnik ciśnienia oleju, a do tego wyciek no i brak oleju w silniku = zatarcie. To tak w skrócie.
Dzięki za informacje dot. silnika. Jak ten mój silnik mechanik rozbierze i okaże się, że się nie opłaca go remontować to muszę się zaopatrzyć w "nowy", dlatego potrzebowałem informacji, czy z każdy 2.0 SDi jest taki sam.
Jeszcze raz dzięki i wszystkim życzę spokojnych Świąt. Moje zaczynają się dosyć kosztownie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum