Wysłany: Nie Gru 20, 2009 22:35 [rover 420 tdi 97r] filtr kabinowy?? Czy napewno??
Witam mam problem z znalezieniem filtra kabinowego... przegladalem forum i znalazlem ze filtr znajduje sie za schowkiem pasazera, wiec poszedlem z cala pewnoscia sciaglem schowek a tu lipa... nie ma filtra jest tyko czarna pucha zanitowana poziomo a pionowo sa takie blaszki idace od gornej czesci deski do scianalny grodziowej praktycznie... odkrecilem te blaszki ale obudowa nie chciala zejsc tylko odchylila sie delikatnie a tam jakies rurki i niby mini chlodniczka wydaje mi sie ze to od klimy cos... a wszystko zawalone i zatkane jakby ktos gipsem przeciagnol co sie dalo to wygrzebalem ale czy to sie wymienia? nie moge tego sciagnac cos tam trzyma w tej scianie grodziowej moze te rurki masakra co to wogole jest za chlodniczka do czego? rover 420 tdi 105km 97 rok klima... prosze opomoc z gory dziekuje.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 22:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Moze i byla dokladana ale to chyba masowo bo juz sie nie raz spotkalem z takim samym roverkiem i z ciekawosci porownywalismy nasze autka i pod wzgledem klimy identycznie... Czyli nie da sie go wyczyscic a co lepsze wymienic... szkoda bo slabo wieje z nawiewow
Dokladnie tak jak kolega wyzej pisze... dokladnie w tym samym miejscu gdzie znajduje sie filtr kabinowy ja mam chlodniczke od klimy tylko obudowa sie rozni, chlodniczka zatkana lisciami i innym podobnym syfem Ok dzieki Panowie mysle ze w tym temacie juz nie da sie nic wiecej zrobic Pozdrawiam.
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 19:21
Haidi napisał/a:
mysle ze w tym temacie juz nie da sie nic wiecej zrobic
eee no zawsze cos mozna zrobic , np. na wlot powietrza ktory jest pod plastikowym podszybiem zamontowac drobniutka siateczke. Siateczka ta wylapie liscie i syfki w zaleznosci od wielkosci oczek jakie bedzie miala (oczywiscie o pylkach nie mowimy).
O tym tez pomyslalem Lechos ale zeby ja wyczyscic ta chlodniczke... nie moge sie tam dostac bo obudowa jest odrecana na 4 sruby od przodu o na 2 takie macupkie od gory do ktorych nie ma dojscia trzeba zwalic cala deche, wiem bo probowalem tutaj troche nie pomysleli...
Niestety... te srubki sa z lewej strony od gory tej obudowy ponitowanej... a wentylator jest po prawej... tam jest skrecony plastik w ktorym wychodza rurki od klimy ktore przechodza dalej do komory silnika...
Chyba w wakacje pojechałem nabić klime i przy okazji wymienić ów filtr kabinowy. Klima to ta wspomniana dokładana diavia. Po rozkręceniu schowka okazało się że w miejscu gdzie powinien być filtr jest tylko czarna dziura wypełniona zeschłymi liśćmi i innym trawskiem a sporo tego tam było Oczywiście były problemy z dobraniem filtra. Poradzono mi bym kupił kawałek samej maty filtrującej i odpowiednio ją dociął do wymiarów otworu. Ale ostatecznie pasujący filtr został mi zamontowany przy okazji wymiany filtra oleju i powietrza. Niestety nie wiem co to za filtr ale musieli go sprowadzić (więc istnieją)
Tez mi sie tak wydaje ledwo zmiscily sie tam liscie Jak sie zrobi cieplej sprobuje rozebrac ten wentylator moze cos jesze sie uda zdjac i miejmy nadzieje ze bedzie tam jakis dostep ale przy -10C troche chlodno
Na tym zdjęciu trochę inaczej wygląda. Ja mam tam po prostu miejsce na filtr Znaczy to że nie wszystkie dokładane klimy montowane były bez miejsca na filtr kabinowy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum