Wysłany: Sob Gru 19, 2009 19:52 [R200 98r] tasma SRS
Dzis zauwazylem ze sie swieci SRS odlaczylem aku na 15 przed sprawdzeniem kabelkow pod siedzeniem i dalej swieci ,skrecalem tez kierownica w lewo i prawo do konca i tez nic, czytalem ze jest jakas tasma srs pod kierownica czy jak dostane sie do niej to mozna ja naprawic czy trzeba kupic a jak to na allegro widzialem ze sa tylko jaka kupic bo sa rozne oznaczenia
Raczej to niemożliwe. Szybciej, sprawniej i pewniej będzie wymienić na inną, sprawną
hertz25 napisał/a:
czy ta bedzie pasowac ,ktos odpisze
Najprościej zobaczyć, jaki masz numer części (YRC.....) swojej i kupić taką samą.
hertz25 napisał/a:
na co zwrocic uwage przy demontazu i ponownym skladaniu tasmy srs
Demontaż, jak demontaż - ostrożnie
Przy montażu ważne, żeby taśma była ustawiona w połowie swojego zakresu obrotów (przy kołach ustawionych na wprost).
hehe czemu mam dostac przeciez aku odlacze no chyba ze potem po podlaczeniu
[ Dodano: Nie Gru 20, 2009 11:14 ]
wczoraj mi swiecila kontrolka a sprawdzalem pod siedzeniami kable dzis odpalilem samochod chcialem zobaczyc czy zapali ,o dziwo gasnie juz srs widocznie jednak te kabelki pod siedzeniami ,gdzie sa jeszcze polaczenia bo chcialem sprawdzic dl swietego spokoju
sam sobie odpowiedziałeś na problem... dodam jeszcze że jest to bardzo częsty problem w tych samochodach... po prostu kabelki się zluzowały mało tego dodam jeszcze że również tak miałem i jak poprawiłem teraz już jest wszystko ok
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum