Witam.
Ostatnio przy wiekszych mrozach zauwazylem ze gdy mam wlaczona dmuchawe np. na szybe to wieje cieple powietrze, a w tym samym czasie na nogi wieje lodowoate oraz z przedniego nawiewu (dokladnie od kierownicy) leci zimne (nawiew wlaczony na szybe) Albo jezeli wlacze przedni nawiew tylko ten przy szybie to tak samo mi wieje na nogi zimne oraz z przedniego od kierownicy tez zimne. Czy to moze sa uszkodzone jakies klapki od zamykania i otwierania kieunku nawiewu czy cos?
Aha, wydaje mi sie ze te zimne powietrze nie wieje z taka sila na jaka jest dmuchawa nastawiona tylko lzej.
Prosze o pomoc bo nie da sie jezdzic przu takim mrozie.
_________________ Coś za coś
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 12:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
baksik28, mam to samo, jak mam ustawione na szybe ciepłe, bądź na szybe i na nogi to rzeczywiście leci ciepłe ale z przednich nawiewów leci lodowate też sie zastanawiam co jest grane
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 17:53
W moim sam. jakos nie ma z tym problemu, wieje tam gdzie chce aby wialo i wieje temp. taka jaka jest ustawiona na pokretle ze wszystkich kratek jednakowa.
baksik28, mi jak wieje na szybe ciepłym powietrzem a nie chce żeby na mnie lodowate leciało to poprostu zakręcam środkowy nawiew tak, że w ogóle nie dmucha.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum