Włożyłem kartę sd do telefonu i pokazala mi się informacja "niesformatowana karta pamięci" . Włożyłem karte do kopma jako dsk wymienny a komputer wogóle nie widzi tej karty i wyskakuje info"włóż dysk wymienny"czy coś w tym stylu.
Czy to znaczy że karta jest uszkodzona i nic już z nią nie zrobię?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 12:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
że uszkodzona to fakt ale zrobić sie da poszukaj takie coś Hiren's Boot CD to jest obraz płyty z różnymi narzędziami i tam znajdziesz programy które wyciągną dane z karty a potem ja sformatujesz i masz kartę z powrotem swoja z tela tak odzyskałem
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 15:47
albo masz jakiegoś trojana który tak działa. Często na pendrivach są takie badziewia co blokują dostęp. Najczęściej są ukryte a avast np tegonie widzi, spróbuj przez eksploratora windows albo total commandera otworzyć katalog karty.
Niekoniecznie
Może być tak, że karta sformatowana np. w telefonie nie będzie widziana przez inne urządzenia i na odwrót. Jak wiesz, gdzie była pierwszy raz odpalana, to spróbuj ją tam odczytać. Jak nie będzie problemu, tzn. jest w normie
A jakim telefonem formatowałeś? Jeżeli telefon na symbianie to są specjalne programy do naprawy kart nie wiem czy dobrze kojarze ale chyba mcfixer się to zwało. Możesz spróbować. A jeżeli "zwykły" telefon to pozostają tylko narzędzia pod winde, a podejrzewam że jakieś są skoro były bod symbiana.
Paul, wiem do czego zmierzasz ale ona była wielokrotnie przekładana z telefonu do do pendriva i nigdy nie robiła problemu aż do wczoraj.wyjąłem z telefonu ,włożyłem do pendriva i komp jej nie widzi.wkładam spowrotem do tel. a tu komunikat że karta niesformatowana.
zet-iks napisał/a:
A jakim telefonem formatowałeś?
telefon zwykły nokia jakaś(w sumie tel zastępczy bo za 2 miesiące mam wymianę a na mój stary znalazł się chętny za dobrą kasę )bez symbiana ale problem w tym że w tel nie ma możliwości jej sformatowania.
Z racji tego że komputery to dla mnie czarna magia i te wszyskie programy które mają mi pomóc zadają dziwne pytania oraz pomimo chęci pomocy z Waszej strony zdecydowałem że kupię nową kartę bo tak bedzie szybciej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum