Wysłany: Pon Gru 21, 2009 21:47 [R25 2.0 iTD 2000r] Zgasł na wolnych obrotach i klapa !!!!
Witam serdecznie. Mam problem z R25 itd-nie chce mi odpalić. Dziś rano zostawiłem go na wolnych obrotach przed domem by sie rozrzał gdy wróciłem nie pracował już. Paliwo dobre (choć było -15 C )-wymieniłem filtr paliwa już,odkręciłem nakrętki od wtrysków by odpowietrzyć-paliwo poszło. Moje pytanie brzmi może jakieś czujniki(dzwoniłem do mechaników-2ch to mi zasugerowali , coś w pompie?. Pozdrawim i czekam na jakąś podpowiedż. Przeczytałem o problemie POPAYA z R45 2.0iTD -to napewno nie paliwo ! , Pacuję na stacji paliw- sprzedaję paliwo Lotosa. Powiem że badzo dobrze jest wlać depresator ale PRZED MROZEM . ale jeszcze lepiej 3 lub 4 l benzyny na cały bak. Gdy już zamarznie ciepły garaż lub 4 lity ON do garnka na kuchnię i podgrzać do dość ciepłego i wlać do baka, lub poczekać do wiosny:)). A mój problem czeka na odpowiedż (
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 21:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 08:30
egon62 napisał/a:
Moje pytanie brzmi może jakieś czujniki
może to być czujnik temperatury zewnętrznej, jeśli auto stało wcześnie w garażu. Zdarza się tak , bo ECM otrzymuje info o nagłej zmianie temp. głupieje,zminia nastawy np. dawkę paliwa i silnik gaśnie.
Wysłany: Sro Sty 13, 2010 16:41 na wolnych obotach zdasł
Dzięki, jestem umówiony na po świętach pod kompa i zobaczymy:(((.Wesołych Świąt wszystkim co czytają
[ Dodano: Sro Sty 13, 2010 16:41 ]
Piszę to wszem i wobec by oznajmić że takie duperele też się zdarzają. Po podłaczeniu do kompa, nie pokazał nic! wszystko ok a gadać nie chce .Kolega mechanikjest b. dociekliwy, znalazł przetarty kabel z wiązki która szła do bezpieczników (pod maską) i dotykał ów przewód do masy . po zaizolowaniu Roverek zamruczał KOŁYSANKE dawno niesłyszaną Okazało się że nie musi to być od razu pompa wtryskowa i paliwo.Pozrowienia wszystkim Egon
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum