Witam! Ponieważ wkrótce i tak wybieram się do warsztatu (olej, inne płyny, filtry, itp) zastanawiam się nad moim sprzęgłem. Według mnie wszystko jest w porządku, być może przyzwyczaiłem się, jednak według moich kolegów (niemieckie auta) sprzęgło bierze mi zbyt wysoko - to jest mniej więcej w 2/3 a może i 3/4 wysokości - a może i wyżej (4/5?) . Jakoś im dłużej się zastanawiam, tym ciężej mi wyczuć... . Co sądzicie? Nie wydaje mi się aby sprzęgło się ślizgało czy coś w tym stylu. Biegi normalnie się załączają i przez rok użytkowania raczej nie widzę zmian...
_________________ Lubię mojego Roverka...
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 17:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki wielkie! Uspokoiliście mnie, bo już naprawdę miałem duuuże wątpliwości. Dałem się zasugerować...
Co do twardości pedału sprzęgła: u mnie jest bardzo twardy w pozycji "wyjściowej" - raczej nie ma mowy o przypadkowym wciśnięciu, natomiast operowanie nim nie wymaga dużej siły nacisku. Ponadto sam pedał umieszczony jest wyraźnie wyżej niż hamulec, hamulec wyżej niż gaz. Już kiedyś dostałem odpowiedź że to normalne i tego się będę trzymał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum