Wysłany: Nie Gru 27, 2009 20:35
Może pompa ABS. Sprawdź bezpieczniki może jeszcze. Bezpiecznik pod schowkiem nr 2 30A i nr 32 10A oraz pod maską nr 7 30A.
Robiłeś coś przy czujnikach ostatnio?
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Gru 27, 2009 20:42, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 22:04
lukasz676 jeżeli już kiedyś Ci padło i się naprawiło to następnym razem w pierwszym poście napisz to. Jeżeli piszesz że Ci padło tak od razu i nie działa to nasuwa się od razu to co napisałem wcześniej. Jakbyś dopisał że już tak miałeś i wróciło do normy i teraz znowu to byśmy myśleli w innym kierunku i by było mniej rozpisywania.
Czy w tym samym czasie padły światła wstecznego o czy piszesz w innym poście?
Wymieniałeś wahacz, klocki lub robiłeś coś z lewej strony w samochodzie?
nic nie robiłem i nie stało sie to w jednym czasie.światla wsteczne nie działaja juz bardzo długo,a to ze wtedy mialem taki problem z abs-em było minus 20 stponi i trwało to minute.teraz nie działa juz dwa dni.
pod skrzynką akumulatora jest pompa ABS i u mnie np. były zzieleniałe styki na wtyczce pompy. Nie wiem jakie masz auto diesla czy benzynę bo jak benzynę to miałem problem z wtyczka na siłowniku na lewej stronie podszybia, wypadała i podobnie się działo. kiedyś jeszcze przełamany kabel od czujnika miałem w miejscu przejścia przez nadkole.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
a macie moze jakies fotki gdzie dokladnie znajduja sie te czujki i jak one wygladaja? mam ten sam problem i raz mam abs raz nie mam, zalezy jak mu lezy i faktycznie po umyciu samochodu kontrolki zgasly i bylo ok. Po jakims czasie sie znowu wlaczyly
Czujnik ABS jest wkręcony w piastę z przodu i tyłu w każdą piastę a pompa ABS jest pod skrzynką akumulatora. Czujniki na końcu kabla pod maską i pod tylną kanapą mają niebieskie wtyczki. kabelek od czujników ABS to ten trochę grubszy.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum