Wysłany: Nie Gru 27, 2009 18:18 Wietrzenie magazynów Media Markt
No i byłem na tym "Wietrzeniu Magazynów Media Markt"
Wnioski:
Absolutnie stracony czas.
Towarów z gazetki promocyjnej ni widu ni słychu, niby rozeszły się szybko.
Akurat mieli raptem po 5 sztuk.
Reszta sprzętu wybiórczo przeceniona.
A raczej są to dokładnie te same ceny co przed Świąteczną podwyżką.
Ludzi całkiem sporo, ale snują się jak ząbiaki a sprzedawcy próbują wmówić że to super hyper okazja.
A jak mówię, że te same ceny były przed Świętami i żadna to promocja to się patrzą jak by ukamienować chcieli.
Jakiś facet chciał kupić 5 laptopów na firmę, uświadomiłem go co do ceny.
Sprzedawca podszedł potem do mnie z tekstem Panie nie wpier... się Pan.
Oooo ale się wściekłem i dopiero się wpierdalałem.
Ładnie stanąłem sobie tak by mnie było widać z gazetką innego marketu gdzie są lepsze ceny i niby pod nosem marudziłem co chwila, kurde ale tu drogo.
Wniosek prosty.
To całe Wietrzenie Magazynów to jedna wielka ściema a promocje w MM skończyły się jakiś rok temu.
Chociaż w sumie to magazym można by było wywietrzyć bo zajeżdzało smrodkiem przepoconych sprzedawców.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 18:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W MM kupiłem kiedyś amplituner KD i TV bez vat-u. Raz trafiłem na płyty CD w podobnej promocji. Niemniej jednak kilka razy "naciąłem się" na gazetkowe oferty marnując czas szukając promocyjnych produktów na półkach...
Brt nie wszysko.
Ja chciałem sobie podotykać takich hostes latem jak była promocja Sony.
A dziewczę ładne było w kostiumie kąpielowym i bym dostał od ochrony.
hehe jako pracownik tej sieci powiem Wam jedno tak naprawde w wiekszosci wypadkow wietrzenie magazynow polega na pozbyciu sie dosc uciazliwych sprzetow... troche to niepowazne ale kiedys trzeba... sam wiem jak przed swietami mialem 7 kin domowych a info bylo w gazetce mailu tv i radiu... to dziwne, ze jeszcze takie rzeczy sie robi, ale kazdy jakos musi zarobic... poza tym czasy w ktorych obecnie zyjemy nie pozwalaja nam czy kierownictwu na zbyt wiele swobody... Pamietajmy, ze za sprzetem kryje sie kierownik jeden, drugi czy ktory z kolei, handlowiec, przedstawiciel handlowy i importer... Kazdy cos z tego musi miec... to tak od kuchni troszku
a teraz najlepsza wiadomosc znajdzcie sobie znajomych w tej sieci sklepow to mozecie miec ceny tansze niz na polce
_________________ Kazdy dzien stawia nowa dziure w drodze... Dajemy rade i omijamy
Właśnie szukam TV i jest jeden ciekawy LG i nawet taniej niż w necie i jest w moim MM.
A co ciekawe to "Cenka opada" w Euro była całkiem niezła - kupiłem eeePC za 999 zł, a TV też były taniej niż w necie.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 22:18
Jeśli naprawdę było to wietrzenie magazynów to równie dobrze mogło być tak, że najpierw wśród pracowników towar się rozszedł a resztki zostały dla klientów. Tak robią w marketach etc., więc nie ma się co dziwić
przypomina mi sie sytuacja pol roku temu w Media Markt chcialem kupic dvd philipsa ale wolalem sprawdzic pierw ceny w media 189zl w innych podobnie... okazalo sie za za tydzien w media markt byla jakas szalona noc zakupow tez jakies wietrzenie magazynow pojechalem z mysla ze kupie to samo dvd tanio okazalo sie ze cena z 239zl obnizone na 199zl troche to zalosne co robia takie duze sklepy
To nie jest żałosne, tylko to przemyślana polityka.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
co do tego ze niby MM podnosi ceny przed akcjami... To tak nie jest. Otoz w kazdym tygodniu sa jakies produktu objete promocja, ktorych cena jest nizsza niz powinna byc. Ale np jesli akcje nastepuja z dnia na dzien (np. zaczelo sie wietrzenie magazynow ale tydzien wczesniej w gazetce bylo kino firmy X i ono bylo tansze niz powinno) kilka dni przed duza akcja przywraca sie cene normalna i od niej podaje nowa (np ta na wietrzenie). Problem w tym, ze nie odwiedzacie sklepu codziennie i nie zapisujecie ile jakis produkt kosztowal. Idziecie do sklepu w weekend kiedy akurat jest gazetka czy akcja. Ja wiem ze to tak wyglada ze niby sie klienta oszukuje ale od kuchni wyglada to tak jak powinno byc, tzn z minusowej marzy powrot do zarabiania i pozniej znowu minusowa marza.
_________________ Kazdy dzien stawia nowa dziure w drodze... Dajemy rade i omijamy
Kiedys moj kolega sie targowal i sie udalo, moja mama tez sie potargowala miejac argumenty. Ja chcialem klawiature z wystawy w ktorej brakowalo wielu klawiszy i mi nie chcieli nic opuscic. Klawiatura byla mi potrzebna dla dwoch klawiszy do laptopa, a pasowaly idealnie. Wyszlo na to, ze chcieli prawie 150zl za niesprawna klawiature i nawet ciut nizej nie chcieli puscic, nawet po gadaniach z kierownikami itd i poszedlem sobie z tamtad.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Perez, ja kupiłem tak pralkę whirlpool'a w Makro za 600zł bo ostatnia z wystawki i miała rysę akurat tam gdzie u mnie będzie dostawiona do ściany. Na półce chcieli 999zł.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum