Wysłany: Pon Gru 28, 2009 17:46 [R214Si 96r] Nie swieci swiatełko w bagarzniku.
Nie działa mi światełko w bagażniku .
Żarówka jest dobra, wtyki nie są zaśniedziałe, przewody chyba całe.
W jednym kabelku jest prąd a w drugim nie , czy klapa jest otwarta czy zamknięta nie świeci !
Ma może ktoś jakaś propozycję .
J gdzie się znajduje wyłącznik do lampki bagażnika ?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 17:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na pewno, częściej trafiam problem z włącznikiem niż z wiązką kabli.
Na zamku masz czarny plastik, ściągasz go i tam masz taką mosiężną blaszkę. zamykasz zamek śrubokrętem i odrobinę doginasz tą blaszkę do środka (nie za bardzo bo pęknie).
Otwierasz zamek i cieszysz się światełkiem w bagażniku
Wysłany: Sro Gru 30, 2009 18:39 [R214Si 96r] Nie swieci swiatełko w bagarzniku.
No i problem tkwił w zaśniedziałych kablach i w ogóle w całym włączniku. Blaszka była za krótka nawet jak ja odgiąłem nie stykała. Podejrzewam że poprzedni właściciel coś dłubał i widocznie nie miał zielonego pojęcia o tym ,i być może to on troszkę ułamał tą blaszkę i zostawił , a ja przez zabawę z tym złamałem ja do końca i przylutowałem nową i założyłem sprężynkę żeby dobrze odbijał uchwyt na linkę i stykał . Nawet zamontowałem dodatkowe światełko. Poprzedni właściciel musiał być niezły zajazd bo znalazłem parę takich uchybień "nieskończonych" ze musiałem to wszystko poprawiać ! Dzięki !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum