Wysłany: Sob Sty 02, 2010 19:58 [r400 2.0sdi] grzanie
witam wszystkich mam pytanie dotyczące nagrzewania w rover 400 sdi jak powinien sie rozgrzewac jestem po wymianie termostatu a co do ciepłego powietrza nic sie nie zmienia dalej grzeje słabo i wolno. z góry dziekuje
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 03, 2010 16:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 19:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Temperatura na zimno, obieg wewnetrzny, wentylator na jeden... Wlaczamy klime zeby nam szyby nie parowaly a jesli nie mamy klimy uchylamy okna i przez okolo 5 minut nam sie nagrzeje w aucie jadac do 2.5 tys obr. na jak najwyzszym biegu...
Taki moj sposob na Dieselka
Polecam przed zima takze wymieniac filtry kabinowe oraz uzyc preparaturu do odgrzybiania...
wszystko to co piszecie jest ok filtry wymienione termostat tez klimy niemam bo chlodnica ma dziurkę temperature po łapie po miej wiecej 7 - 10 min ale dalej chucha bo nie moge nazwac tego grzaniem i jeszce jedno często podczas jazdy zapala mi sie lampka Żółta taki silniczek puszczam nogę z gazu znika i jadę nie traci nic na obrotach nie szarpie po prostu się zapala wie ktoś może co to znaczy
Najprawdopodobniej(a raczej na pewno) masz jakiś błąd silnika trzeba odczytać kod i wtedy dowiesz się co ci kontrolka wymiga bo tak to szukanie w ciemno o odczytywaniu kodów błędów masz tu: http://www.roverki.pl/article.php?sid=420
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum