Wysłany: Sob Sty 02, 2010 12:41 [R214 16v 97] Zimny nie chce opadalic ..........
Znowu mam problem z rowerrem mianowice mialem go od dawna ale zaczna mnie to irytowac juz
Rano gdy samochód postoi ponad dzień nie moge go odpalic zaczyna łapac i gasnie i tak moze z 5 razy poczym odpali i chodzi przewaznie mam rozładowany akumulator z rana i za 5 razem juz mi siada akumulator i z prostownika sie męcze ......
Jednak jakk nim jade zgasze np: jak do sklepu idę wychodzac pali elegancko po postoju około 3 godzin tez odpali tylkoz rana mam taki probme, czujnik temperatury mam dobry dodam .....
NIe załącza mi on ssannia czy jak , jeżeli miał ktos z czyms takim do czynienia to prosze o pomoc pzdr
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 12:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czujnik temperatury temperaturępokazuje ale jest jeszcze taki drugi pod nim a on to niewiem czy dobry jest ? a o który to kabel chodzi i gdzie jest ten komputer ?
papaj747, czujni brazowy dwoma pinami jest od kompa i wentyla, niebieski jest od wskaznika...
Komp jest przy aku i idzie do nieo czarny cienki wezyk podcisnienia ktory jest podlaczony pod kostka z kabelkami
odpiąłem kostke i chodzi i tak tylko moim roerku jest cos takiego zrobione przez poprzedniego mechanika (włascieciala )ze jak odpale auto to odrazu chodzi wentylator nie załcza po nagrzaniu tylko pracuje cały czas..........
gdzie jest przekaznik wentylatora ???? ,. i jeszcze jedno czujnik temperatury jeden kabel od niego robi za mase są tak podpiete ejst to prawidłowe ?? ( dodam ze temperature pokazuje normalnie )
papaj747, nie... brazowy ma dwa oddzielne kabelki a niebieski ma jeden kabel i on jest od wskaznika...
Czuje ze bedziesz musial sie udac do elektrykomechanika...
Przekaznik wentyla masz obok akumulatora sprawdz dokladniej na RAVE...
Dwa czujniki umnie są brązowe, ten czujnik niżej ( nie od temperatury na wskaznik) wyjąłem wtyczke czytałem na forum ze powinnien sie załączyc wiatrak ale umie cały czas pracuje zrobiłem zwarcie na tej wtyczce ale on dalej pracuje, ,,,,,, wyjałem bezpiecznik z czarnej skrzynki (koło akumulatora ) i dopiero sie wyłłączył , co jest grane ? dodaje zdjecia
skoro miał się załączyć=włączyć, po wyjęciu wtyczki, to chyba normalne, że pracuje...
chyba, ze po wyłączeniu zapłonu też pracuje, wtedy masz namodzone z instalacją
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
wyglada to tak zapalam samochód włacza sie wentylator jak odpali auto , wypinam wtyczke od czujnika temperatury silnika dalej pracuje , robie zwarcie na tej wtyczce on dalej pracuje to jest prawidłowo ;?? jezeli ma ktos schemat instalacji poprosił bym
Kolega pisze nam ze jak odpala auto to odrazu wentylator zapiernicza...
Widac ze mial cos izolowane, a wiec kolego jezeli znasz sie troche na elektromechanice to lutownica i izolacja w reke oraz RAVE i zapodaj wszystko tak jak bylo w oryginalne a dopiero potem bedziemy dochodzic co i jak.
Przy odpalaniu samochodu ZIMNEGO wentylator nie pracuje, no chyba ze wlaczymy klime lub jezeli ma 102 stopnie to wtedy zalacza sie wnetyl zeby schlodzic... Inaczej siedzi cicho...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum